Smanjuje se broj novoobolelih i hospitalizovanih kovid pacijenata u Novom Sadu

U Novom Sadu je nastavljeno smanjenje broja novoobolelih i hospitalizovanih koji imaju virus korona.
Smanjuje se broj novoobolelih i hospitalizovanih kovid pacijenata u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Tako je u protekla 24 časa Covid19 utvrđen kod još 109 osoba u Novom Sadu, što je 22 osobe manje nego juče.
 
S druge strane, u Vojvodini je porastao broj novozaraženih u odnosu na juče, pa je tako u protekla 24 časa korona utvrđena kod još 483 osobe, što je 28 više nego dan ranije.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 13.891. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.426, a potom sledi Zrenjanin sa više od 1.100. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.
 
Smanjuje se broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju
 
Ukupan broj hospitalizovanih u Novom Sadu trenutno je 259, što je šestoro manje nego juče. Smanjio se i broj pacijenata na respiratorima, kojih je sada 20, dok ih je juče bilo četvoro više. 
 
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 192 kovid pаciјenta, od kojih je 13 na respiratorima.
 
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leče četiri pacijenta, dok ih je na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici 63, od kojih je sedmoro na respiratorima.
  • mile

    15.01.2021 06:56
    Naravno da se smanjuje eno Ih na groblju , moj komsija se danas saranjuje.
  • Dejan

    14.01.2021 18:14
    Punkt Novi Sad ?
    Kada ce i Novi Sad dobiti punkt za vakcinaciju ?
  • Vujica

    14.01.2021 13:49
    Zašto
    Zašto dobijamo informacije o punktovima za vakcinaciju samo za Beograd a za Novi Sad i Vojvodinu ni reči.Nije Srbija samo Beograd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti