VIDEO: Nadležni ne otkrivaju ishod istrage nasilne vožnje kamiona na nasipu kod Begeča

Epilog bahate vožnje kamiona posred nasipa i direktno ugrožavanje života dvoje Novosađana na biciklu još uvek nije poznat - iako su nadležni vodni inspektori Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobili ceo predmet u svoju nadležnost od policije, već tri nedelje ne odgovaraju na pitanja 021.rs o ovom slučaju.
Reč je o deonici Begeč - Čelarevo na kruni nasipa, gde je sredinom oktobra vozač kamiona kompanije "Elita-Coop" iz Bačke Palanke zamalo pregazio dvoje građana, iako je znao da naleće direktno na njih i da krši zakon.
 
Dvoje Novosađana vozili su bicikl, što je dozvoljeno na ovoj deonici, a osim biciklista na nasipu mogu da se kreću i vozila sa dozvolom - samo ukoliko se bave održavanjem i nadziranjem nasipa.
 
Vozač kamiona, kog je policija nakon incidenta identifikovala, vozio je neprilagođenom brzinom i postao predmet interesovanja policije i "Voda Vojvodine". Da li je imao dozvolu nadležnog Vodoprivrednog preduzeća "Dunav" Bačka Palanka da se uopšte kreće krunom nasipa u ovom preduzeću nikada nisu otkrili za 021.rs.
 
Ćutanjem se sada brani i nadležna pokrajinska vodoprivredna inspekcija, kojoj je sredinom decembra ovaj predmet predat kako bi se prekršioci zakona kaznili, a cela situacija sa zloupotrebom krune nasipa dovela u red. 
 
 
Detaljnije o iskustvu Novosađanke Dragane Arsić, koja je za 021.rs ispričala kroz šta je prošla tog dana kad su ona i suprug zbog nasilne vožnje kamiondžije mogli da poginu, saznajte OVDE.
  • Vlada

    21.01.2021 09:07
    @Begečani

    Jesi ti deda pijan? Šta ima putnička i teretna vozila da se sreću tamo gde nemaju pravo prolaza?
  • Ja

    21.01.2021 09:02
    @Begecani
    Dragi Begecani to na nasipu iako ima asfalt nije put. To je nasip koji sluzi da vas odbrani od poplava, i bas zato da bi mogao da vas zastiti kad je najpotrebnije ne sme da se oslabljuje voznjom motornim vozilima ni kamionima.
  • Begečani

    20.01.2021 19:18
    Opšta
    Je kultura da kada se sretnu dva putnička vozila na tom putu oba uspore i sklone se desno,a traktorima koji idu da peru šargarepu se skroz sklonemo,lakse je nama stati nego oni pod teretom da se lome.Vama rekreativcima koji nigde ne žure je teško da se sklonete kamionu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.