Lane Jovanović o vili: Nije rađeno ništa van institucija, nema reči o komercijalnoj gradnji

Proslavljeni srpski fudbaler Milan Lane Jovanović izjavio je za 021.rs da je vila u vlasništvu njegove porodice još prilikom kupovine bila u statički neispravnom stanju, te da nikada nije imao nameru da se na tom mestu nađe neki objekat koji se "likovnošću i gabaritima" ne uklapa u taj deo grada.
Lane Jovanović o vili: Nije rađeno ništa van institucija, nema reči o komercijalnoj gradnji
Foto: Screenshot (YouTube/Sport Klub)
Priča portala 021.rs o vili s početka 20. veka u centru grada, koja već godinama propada izazvala je veliku pažnju javnosti. Jovanović je kontaktiran pre objavljivanja priče kako bi se proverilo koji su planovi u vezi sa kućom, ali je proslavljeni fudbaler tada dao kratak komentar da su razgovarali sa gradom, te da će se videti u kom pravcu će se priča odvijati.
 
Nakon reakcije javnosti, Jovanović je kontaktirao portal 021.rs, osetivši potrebu da dodatno predstavi svoju stranu priče.
 
Bivši reprezentativac Srbije, poznat po pobedonosnom golu protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu, kaže za 021.rs da je "njegova savest u potpunosti čista".
 
"Ne osećam bilo kakvu odgovornost, uradio sam sve što je bilo moguće kroz institucije, pokušao sam da nađem rešenje, što je i manir svakog normalnog čoveka. Postoje određene odluke i mišljenja veštaka i institucija koji su se usaglasili oko rešenja i to će nam biti baza za naredne korake. Bilo šta što likovnošću ili gabaritima narušava ovaj deo grada nije bilo, niti će biti naša ambicija. Možda je maliciozan način na koji su ljudi posmatrali i komentarisali ovu situaciju bez ikakvog prethodnog poznavanja činjenica", navodi Jovanović za 021.rs
 
  
 
Lane Jovanović takođe dodaje i da izjavu ne daje u želji da se opravda, već da na ovaj način iskazuje svoju društvenu odgovornost.
 
"Mene ne pogađa stav ljudi, ali primetni su stereotipi vezani za profesiju kojoj pripadam. Moja društvena odgovornost mi nalaže da se izjasnim ovim povodom i premda sam u životu uvek optimista, isti stav imam i prema ovom pitanju, situacija će se rešiti", zaključuje Milan Lane Jovanović.
 
Podsetimo, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada Siniša Jokić, izjavio je za 021.rs da je od "2013. godine nemarnim odnosom i neodržavanjem parterna vila dovedena u statički nebezbedno stanje". Ceo tekst možete pročitati na OVOM LINKU.
  • !

    23.01.2021 19:04
    Fudbaler i dalje botuje i sam pise kontrakomentare...

    Ne moze ovako da se ponasa prema nasledju i tacka.
  • Milan

    23.01.2021 11:57
    @Opaa

    Nisi se bunio niti ti smeta onaj bunker sto dižu u Vase Stajic 1A.Javnost i komšije hoće odgovor zašto su nadležne institucije nekom majka,a nekom maćeha.JAVNOST TRAŽI ODGOVOR?Javnost traži da svi imamo isti tretman,i tacka!Ovde ti odgovori,kada si toliko uporan?Ovo se desilo meni,nisam dobio minimum trazenog,desava se danas Lanetu,a sutra ce dragi sugradjani vama.
  • MarkuSs

    22.01.2021 18:42
    MarkuSs
    @Opa
    Vidim da dobro vladate materijom,pa me interesuje koja je tržišna cena po kvadratu u ovoj ulici?
    Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti