Uskoro pešački semafor na Bulevaru Evrope nedaleko od Ulice Geri Karolja

Grad Novi Sad raspisao je tender za postavljanje pešačkog semafora na raskrsnici ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope.
Uskoro pešački semafor na Bulevaru Evrope nedaleko od Ulice Geri Karolja
Foto: 021.rs

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da se na ovom mestu planira postavljanje semafora i uređenje raskrsnice kako bi se obezbedio bezbedniji prelaz biciklista i pešaka, jer trenutno na ovom delu Bulevara Evrope ne postoji pešački prelaz, a najbliži je 200 metara ili još dalje.

Ovaj pešački prelaz nalazi se otprilike kod nekadašnje kuhinje Radosnog detinjstva na uglu Geri Karolja i Polgar Andraša, a zbog njega će biti ukinuta dva parking mesta na Bulevaru Evrope.

Vrednost radova je 5.166.000 dinara bez PDV-a, a rok za dostavljanje ponuda je 5. februar.

  • Bojan

    23.01.2021 22:51
    Samo da pitam
    Za te pare bi mogao I neki podzemni a biciklisti mogu da se provozaju do normalnog semafora..ili da na predhodnom usmjere pravac kretanja
  • Mile

    23.01.2021 21:28
    Semafor
    Nije mi jasno ko odlucuje o tome gde i kako ce se staviti semafor i pesacki prelaz. Gospodo ugusiste grad semaforima. Kruzni tokovi takodje katastrofa. Primeri po meni najdebilnije postavljenih semafora su semafor na Novom Naselju na Bulevaru Slobodana Jovanovica koji je semafor za pesacki prelaz i drugi je kod Kasarne na Jugovicevu. Propst teska. Jedan semafor gusi drugi i tako se stvaraju kolone vozila. “Novi Sad-Grad semafora”. Niko ne moze da vozi auto kako treba. Bulevari su postali katastrofalni. Zbog semafora i guzvi je sve vise sudara po gradu. Mogli bismo neku peticiju da napisemo protiv ovoliko semafora.
  • G pen

    23.01.2021 15:29
    Pre vise od 30 godina u Trstu gde su semafori skoro na svakom cosku ako se postuje propisana brzina prolazilo se bez zaustavljanja. To je taj zeleni talas koji srbi nisu u stanju da naprave evo,vec sam napisao, vise od 30 godina. Toliko ste nebeski i napredni, sram vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti