Zbog radova na Satelitu uklonjeno drvo, u Gradu tvrde da neće stradati još stabala

Uređenje saobraćajnih površina počelo je pre nekoliko dana u dvorištu u Ulici braće Dronjak, zbog čega je posečeno drvo, što je zabrinulo pojedine građane.
Zbog radova na Satelitu uklonjeno drvo, u Gradu tvrde da neće stradati još stabala
Foto: 021.rs

Radnici "Put investa" su u dvorištu kod zgrada u Braće Dronjak 5 i 7 posekli jedno drvo i građani koji žive u okolini su 021.rs ispričali da se brinu da će i onih nekoliko preostalih stabala u tom delu Satelita biti posečeno zbog radova.

U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da se u delu Satelita uređuje pešačka staza, da je predviđeno uklanjanje samo jednog stabla i da građani ne treba da brinu da će biti još seče.


"U bloku ograničenom ulicama Bate Brkića, Anđe Ranković, Stevana Hristića, Braće Dronjak i Partizanskih baza u toku je izgradnja pešačke staze i tom prilikom je, u skladu sa projektnom dokumentacijom, uklonjeno jedno stablo. Ugovorom nije predviđeno dalje uklanjanje stabala u tom bloku. Radovi na hortikulturnom uređenju biće obuhvaćeni narednom fazom izvođenja radova", kažu u Gradu.

Gradska uprava nam je poslala nacrt projekta ozelenjavanja, dodajući da je prošle godine realizovana prva faza uz Ulicu Anđe Ranković, da se sada realizuje druga faza koja predviđa radove na parkingu uz Ulicu braće Dronjak, a da u okviru treće faze sledi gradnja sportskih sadržaja, dečijeg igrališta i hortikulturno uređenje.

  • Nc

    15.02.2021 13:57
    Zelenilo
    Po celom gradu seku zdravo drvece sa velikim i razgranarltim krošnjama, a sade ona mala drvca koja ničemu ne služe, niti prave hlad jer im je krosnja u najboljem slučaju prwčnika 1,5metar, a o kiseoniku da ne govorimo.
  • Komšija

    26.01.2021 11:19
    Svi se za glavu hvatamo - ko nam uređuje zelene površine uništavajući prethodno postojeće. Znamo da je to iz našeg džepa i da se tako lako da rasipati. Zar ne postoji niko ko ume da izađe na teren i napravi plan ostavljanja u životu zdravog, zelenog fonda tamo gde se skoro i ljudi pretvaraju u beton?!
    Nadam se da će bar ovaj članak na teren sa radnicima "Put investa" isterati nekoga ko zna da se ne mora poseći svako stablo koje je u punom snazi i pored kiseonika daje ovde tako neophodan hlad.
    Odsečena je pre par dana i predivna smreka u dvorištu Braće Dronjak br. 5A baš na mestu gde će zabosti novo drvo koje će svojom krošnjom (nadajmo se) moći da zaštiti decu današnje dece.
    Gledali smo pre 2 godine, kada je bezrazložno oguljen nov deo ulice Anđe Ranković, kako su posekli 5-6 stabala mlade lipe zasađene 3 godine pre (za naše pare). Takođe, izgradnjom Bul. B. Brkića posečena su zdrava stabla koja bi i sada mogla da stoje na ostrvcima zelenila umesto što su jesenas, opet za naše pare, stavili nova drveća. Njih se zebnjom čekamo da olistaju prvi put.

    I nije etički da prilažete ovaj plan i pišete o uređenju kada će to biti bačen novac nas koji plaćamo porez, svi znamo da je dat na uvid Novi plan regulacije Novog naselja:
    https://skupstina.novisad.rs/javni-uvid/

    po kom će se dati koncesionaru/ima da kao ukopavaju garaže
  • g pen

    26.01.2021 07:09
    Drvo po drvo i eto sna o betonu ovih sto su pobegli iz sume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti