Novosadski DJB kritikuje kupovinu automobila: Zašto gradska administracija ne koristi javni prevoz?

Novosadski Dosta je bilo kritikovalo je odluku gradske vlasti da izdvoji 97 miliona dinara za kupovinu automobila.
Novosadski DJB kritikuje kupovinu automobila: Zašto gradska administracija ne koristi javni prevoz?
Foto: Pixabay
Kako navodi DJB, gradska vlast je "bez slova obrazloženja, već na početku godine, odlučila da donese odluku o kupovini novih automobila u iznosu od čak 97 miliona dinara, odnosno više od 820.000 evra".
 
"Relativno lako se može zaključiti da se za toliki novac može kupiti više od 50 (pedeset) prosečnih automobila pa se postavlja pitanje šta se to u funkcionisanju lokalne samouprave promenilo da se, odjednom, pojavila potreba za nabavkom tolikog broja automobila? Ili, zašto gradska administracija ne koristi javni prevoz? Da li, možda, nisu zadovoljni kvalitetom usluge, cenom karte, ili je nešto drugo u pitanju?", pitaju se u novosadskom odboru Dosta je bilo. 
 
Gradski odbor DJB, koji nema predstavnike u lokalnom parlamentu, iznosi tvrdnji da bi za ovoliki novac, u slučaju kada bi se iz gradske administracije odstranili "partijski vojnici zaposleni na izmišljenim radnim mestima", mogao kupiti automobil za svakog zaposlenog. 
 
"Nenamensko trošenje javnih sredstava i, u paru sa tim, sprečavanje kontrole trošenja javnih sredstava ogromni su problemi našeg društva. Te pojave širom otvaraju vrata korupciji, zloupotrebama, burazerskom poslovanju. Štetu trpe građani i država, a korist izvlače nosioci vlasti i njihovi saradnici. Ovakve pojave moraju da budu sprečene, ukoliko želimo da od našeg grada i naše države stvorimo iole normalno društvo, u kom će nosioci vlasti raditi u interesu građana", zaključuju u DJB.
  • Dzonnie

    26.01.2021 21:23
    Gradski prevoz nije za političku elitu,pa ni u GSP_u šefčići i direktorčići neće busom na posao a to bi trebali svi bez izuzetaka ipak platu im zaradjuju ti busevi koje su gradnani kupili....
  • Koska pfc

    26.01.2021 19:30
    Javni prevoz
    Lično idem peške do skupštine pošto mi nisu uplatili za markicu (januar ) a bicikli su mi ukrali pa koristim taban tours ako me razumete..
  • What?!

    26.01.2021 17:30
    DJB postao cirkus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti