FOTO, VIDEO: Urbani džep na Detelinari bi 10. februara trebalo da bude predat građanima

Četiri godine od projektovanja, građani će od februara moći da koriste uređeni javni prostor na Detelinari na kojem su dečije igralište i prostor za društvena okupljanja, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Urbani džep na Detelinari bi 10. februara trebalo da bude predat građanima
Foto: 021.rs

Ovo je jedan od 46 urbanih džepova koji se grade u okviru projekta Evropska prestonica kulture kojim je predviđeno da se ove lokacije u gradu i prigradskim naseljima urede po želji i ideji stanovnika.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za 021.rs kažu da radovi i otvaranje urbanog džepa u Rumenačkoj ulici, u bloku kod Pasterove (nedaleko od ABC-a) ne kasne. Navode da su svi radovi, vredni 37,8 miliona dinara, završeni 25. decembra i da je sada, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, u toku prvi pregled.

- Za potrebe prvog pregleda dečijeg igrališta, kao dela objekta "Megastrukture" i potrebe tehničkog pregleda samog objekta, zaključen je poseban ugovor i tehnički pregled je u toku. Ograda oko urbanog džepa biće uklonjena nakon završetka pregleda i puštanja objekta u upotrebu, najkasnije do 10. februara  - kažu u Upravi za 021.rs.

Podsetimo da je zelena površina između zgrada dobila "megastrukturu" sa vertikalnim vrtom koja služi za sedenje i odmor, dečije igralište, dodatno zelenilo i prateći urbani mobilijar (klupe, kante za otpatke i slično).

  • NS

    01.02.2021 06:45
    Ne dopada mi se. Izgleda kao kavez za hrčka. Trebalo je obnoviti i proširiti postojeće igralište.
  • Mare

    31.01.2021 21:45
    Nažalost, već vidim da će za tren oka biti devastirano od strane pijanih huligana koji noću divljaju ljudima ispod prozora.
  • Joe joe

    31.01.2021 21:12
    Sve ok
    Lepo izgleda, samo jos da se ozeleni maksimalno- i sve super!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti