Grad Novi Sad nastavlja da isplaćuje 100.000 dinara porodicama preminulih od kovida

Grad Novi Sad i ove godine će porodicama građana sa teritorije grada koji su preminuli od posledica virusa korona, a koji su sahranjeni u Novom Sadu, isplaćivati pomoć u iznosu od 100.000 dinara po preminulom.
Grad Novi Sad nastavlja da isplaćuje 100.000 dinara porodicama preminulih od kovida
Foto: 021.rs

Prema odluci Gradskog veća, porodica preminulog ili druga osoba koja je finansirala sahranu preminulog treba da podnese zahtev za dodelu novčane pomoći Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu putem 

 Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1 ili elektronskim putem na adresu pisarnica@uprava.novisad.rs.

Uz zahtev se prilaže:
  • fotokopija očitane lične karte, odnosno raselјeničke legitimacije,
  • izvod iz matične knjige umrlih za preminulog člana porodice,  
  • fotokopija kartice tekućeg računa korisnika u poslovnoj banci,
  • dokaz da je korisnik o svom trošku sahranio preminulo lice: račun pogrebnih troškova izdat na ime korisnika.
Gradska uprava će službenim putem pribaviti:
  • dokaz da je lice preminulo od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2, od Gradske uprave za opšte poslove, Sektora za lična stanja građana,
  • spisak lica sahranjenih na teritoriji Grada Novog Sada, od JKP „Lisje“ Novi Sad, odnosno drugog pravnog lica koje je izvršilo sahranjivanje u naselјenom mestu na teritoriji Grada Novog Sada.
Novac će biti uplaćen na tekući račun, na osnovu akta Gradske uprave.
 
Svi koji su po prošlogodišnjem rešenju Gradskog veća podneli zahtev za novčanu pomoć po ovom osnovu i koji čekaju uplatu, dobiće novac po novom rešenju - ali to znači da moraju da podnesu dokumentaciju u novom postupku, poručuju u Gradskoj kući.
  • Cerka preminule

    02.01.2022 16:04
    Mesto sahrane
    Zasto je bitno da je osoba preminula od posledica Covid19 sahranjena u Novom Sadu, da bi se ostvarilo pravo na novcanu pomoc? Poslednja zelja moje majke je bila da bude sahranjena pored supruga, mog oca, van Novog Sada, sto je za mene predstavljalo dodatni trosak. Nemam komentar na ovakvu odluku...
  • Pex

    12.02.2021 10:30
    Zahtev za dodelu novcane pomoc
    Da li neko zna, da li postoji formular za taj zahtev, gde se moze preuzeti, podici Ili zahtev treba pisati u slobodnoj formi?
  • Starac Hodzo

    05.02.2021 15:48
    Jos gluposti
    Covek umro od Covida, citav zivot bio stanovnik NS, ali zelja mu bila da bude sahranjen u mestu rodjenja, pored svojih predaka. E, takav nema pravo na pomoc. Mora da ,,lezi,, u Novom Sadu. Kakva glupost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.