CK13: Zabrinjavajuće što skup ekstremnih desničara nije zabranjen, već je problem "rešen" i "lokalizovan" obraćanjem načelnika policije

Omladinski centar CK13 oglasio se danas povodom jučerašnjeg skupa ekstremnih desničara kod Uspenske crkve u Novom Sadu.
CK13: Zabrinjavajuće što skup ekstremnih desničara nije zabranjen, već je problem "rešen" i "lokalizovan" obraćanjem načelnika policije
Foto: 021.rs
Oni kažu da se nisu oglašavali prethodnih dana jer, kako kažu, događaj koji je juče organizovan u njihovom centru (a koji je iskorišćen kao povod za okupljanje esktremnih desničara) bio zatvorenog tipa, dok sa druge strane nisu želeli da daju besplatnu reklamu mladim desničarima.
 
"Jučerašnji otužni skup ispred Uspenske crkve, gde su veličani Milan Nedić i Dimitrije Ljotić, vidimo kao rezultat višedecenijskog urušavanja civilizacijskih vrednosti u našoj zemlji, kao i posledicu brutalnog istorijskog revizionizma koji je poput kancera zahvatio naš celokupni školski sistem, što u poslednje vreme metastazira pojavom sve mlađih generacija neonacista i klerofašista na našim ulicama. Kao poseban problem vidimo i to što jedan ovakav skup nije zabranjen, već je problem "rešen" i "lokalizovan" obraćanjem načelnika policije, u povlađujućem tonu, što su zabeležili i prisutni mediji", navode u CK13.
 
Oni poručuju da će Crna kuća i ubuduće istrajavati na antifašističkim vrednostima, koji su upisani i u njene temelje, a da je "krajnje vreme da počnu češće da se okupljaju", poput sinoć jer, kako kažu, povoda ima na pretek.
 
Kako je 021.rs pisao, pedesetak pripadnika ekstremno desničarske orijentacije okupilo se juče ispred Uspenske crkve, kako bi zapalili sveće povodom godišnjice smrti Milana Nedića. Oni su tom prilikom pevali nacionalističke i antikomunističke pesme, a cilj im je bio i da prošetaju do Omladinskog centra CK13 gde se održavao sastanak antifašističkih organizacija. U toj nameri ih je sprečila policija, a obratio im se i načelnik novosadske policije lično, Slobodan Malešić, koji im je saopštio da im nije dozvoljena šetnja. O tome više na OVOM linku.
  • Ns

    07.02.2021 03:16
    Znači, usrećili smo se i sa novim ugladjenim načelnikom!
  • Zex

    06.02.2021 11:38
    Ocekivano
    A zasto bi u fasistickoj drzavi bio zabranjen bilo koji akup fasista??
  • Петровград

    05.02.2021 23:14
    Антифашисти = комунисти.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.