FOTO, VIDEO: Počela revakcinacija kineskom vakcinom u Novom Sadu; Šta ako niste dobili poziv?

Na punktu za vakcinisanje na Novosadskom sajmu počela je revakcinacija građana kineskom vakcinom Sinofarm.
FOTO, VIDEO: Počela revakcinacija kineskom vakcinom u Novom Sadu; Šta ako niste dobili poziv?
Foto: 021.rs

Glavni tehničar Doma zdravlja Nenad Vukas za 021.rs navodi da će u sredu 1.250 građana dobiti drugu dozu vakcine, dok u narednih šest dana očekuju da dnevno na punkt na Sajmu dolazi od 1.500 do više od 3.000 Novosađana.

Dodaje da danas neće biti vakcinisanja građana za prvu dozu, a zavisno od toga kakve instrukcije dobiju iz Beograda znaće se šta će biti u četvrtak i narednih dana. Kako kaže, spremni su da istovremeno rade i vakcinaciju i revakcinaciju.

Na Sajmu, koji je obišao reporter 021.rs, nema većih gužvi. Revakcinacija građana protiče dosta brzo. Na samom ulazu građani pokazuju obezbeđenju SMS kojim su pozvani na revakcinaciju ili papir koji su dobili prilikom dobijanja prve doze, zatim odlaze do medicinskih sestara koje ih upućuju na jedno od desetak ordinacija gde dobijaju kinesku vakcinu. Potom čekaju na dokument o obavljenoj vakcinaciji i sledi obavezno čekanje do 15 minuta zbog reakcije.

Kako je rečeno za 021.rs, građani koji nisu dobili SMS poruku, mejl od uprave, niti imaju papir da im je data prva doza, a prošao je 21 dan od vakcinacije, treba da sa sobom ponesu ličnu kartu, nakon čega će biti pronađeni u elektronskoj bazi. Takođe, ukoliko neko od građana zbog bolesti ili iz nekog drugog razloga ne može da dođe predviđenog dana na revakcinaciju, to treba da javi na telefon E-upravi ili svom izabranom lekaru i biće mu određen novi termin.

Prvu dozu vakcine u Novom Sadu primilo je oko 38.000 građana iz prioritetnih grupa. Fajzerovu vakcinu je primilo oko 9.000 Novosađana, oko 25.000 njih je dobilo Sinofarmovu i oko 2.000 Sputnjik V i sada tek kreće masovnija revakcinacija.

  • NS49

    13.02.2021 12:28
    Ne znam šta nije dobro kad sad rade kako treba. To mora trajati oko 1h jer malo pričakaš, upućuju te da popuniš obrazac, čekaš malo kod doktora, pa kod sestre pa upisivanje u evidenciju. Traje to ali svi su mi nešto ljubazni. Nešto mi čudno.
  • Prosveta

    13.02.2021 07:18
    Djekna 65+
    Nisu svi muvatori, sendvičari....mnogi su pozivani kao prioriteti i preko ustanova gde rade, kao i mi prosvetari
  • Alf

    13.02.2021 00:34
    @Jelena
    Ne ali si definitivno vecerala sendvic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti