SNS priznaje da im se "potkrala greška" u slučaju sanacije bazena na Spensu, DS tvrdi da je u posao uključen i Bocara

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da su se na gradskom olimpijskom bazenu na Spensu, i na tribini, pojavile nove pukotine, "što potvrđuje procenu da je bazen zapravo uništen i da bi novi pokušaj popravke bio beskoristan". U Srpskoj naprednoj stranci priznaju da im se potkrala greška i odgovaraju da će šteta biti brzo sanirana.
SNS priznaje da im se "potkrala greška" u slučaju sanacije bazena na Spensu, DS tvrdi da je u posao uključen i Bocara
Foto: 021.rs
U Demokratskoj stranci navode da verovatno zbog toga što je bazen uništen i što bi popravka bila beskorisna tim stručnjaka Fakulteta tehničkih nauka, koji treba da utvrdi uzroke havarije, nije tokom ove nedelje objavio svoj nalaz, iako je tako bilo prvobitno najavljeno.
 
DS navodi i da, prema saznanjima radnika Spensa, u posao rekonstrukcije bazena bio je uključen i Slobodan Milić Bocara, bivši savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je u centar pažnje došao nakon što se saznalo da je firma njegove supruge prodavala zemljište gradu po većoj ceni od one po kojoj je te parcele prethodno sam otkupio, a takođe firme povezane sa njim preko supruge su započelo stambenu izgradnju čitavih naselja, navode u DS.
 
"Zaposleni na Spensu kažu da je Milić doveo grupu ljudi koji su radili na propaloj rekonstrukciji i koji su tokom radova protestovali zbog neisplaćenih dnevnica", navode u DS.
 
Predsednik Gradskog odobra DS Veljko Krstonošić kaže da se, u kontekstu novih informacije, može objasniti ponašanje gradonačelnika u poslednje vreme.
 
"Vučevićeve izjave o bazenu su kontradiktorne, a ništa od onog što je najavljivao, nije se dogodilo. Niko nije ni smenjen, ni kažnjen, a direktora Spensa je čak nagradio novim četvorogodišnjim mandatom. Izgleda da se tako kupuje ćutanje o rekonstrukciji plaćenoj čak 127 miliona dinara. Vučević sad najavljuje nalaz stručnog tima, nadajući se da će ga stručnjaci abolirati i svu krivici za havariju svaliti na izvođača radova, ali je pitanje šta će biti u tom nalazu, jer kolege sa FTN-a, bar prema našim saznanjima, proveravaju samo konstrukciju ispod bazena. Nije ni čudno što se radnici Spensa sada brinu šta će biti ako Vučević i njegovi započnu takođe neophodnu rekonstrukciju male i velike sale", poručuje Krstonošić.
 
Gradonačelnik Miloš Vučević gostojući na pokrajinskom javnom servisu najavio je da će nalazi tima stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka biti prezentovani javnosti u četvrtak, 18. februara, navodeći da je do propusta došlo zbog ljudskog faktora, ne obrazlažući detaljnije o čemu se. 
 
Na saopštenje Demokratske stranke odgovorio je Gradski odbor Srpske napredne stranke u kojem, kako kažu, uveravaju građane da će greške u kratkom roku biti otklonjene i to ne na štetu poreskih obveznika, a odgovorni će biti sankcionisani, zakonski i politički.
 
Saopštenje je zanimljivo po tome što u vladajućoj stranci navode da im se, i pored sjajnih rezultata od 2012. godine do danas, potkrade i poneka greška, kao u slučaju sanacije bazena na Spensu. Kako kažu, za razliku od demokrata, članovi SNS i njihovi koalicioni partneri spremni su da podnesu sankcije za napravljene propuste, što ćemo dokazati i na primeru bazena na Spensu.
 
"Za razliku od pojedinih loših poteza koje se nama potkradu, posledice štetočinske politike Demokratske stranke i DOS-a otklanjaće narednih nekoliko generacija. Takve štetočine Novi Sad, Vojvodina i Srbija ne pamte. Ni jedan problem u Novom Sadu nisu znali da reše, ni jedan investitor, ni domaći, ni strani, nije uložio ni dinara u naš grad. Jedino što ih je interesovalo bilo je lično bogaćenje i pomoć tajkunima bliskim neuspešnim petooktobarskim revolucionarima. Кada je u pitanju Sportski i poslovni centar 'Vojvodina' za vreme tri mandata Demokratske stranke i strančica oko nje, taj objekat je počeo da propada, a sada se osećaju posledice te neodgovorne i nesposobne vlasti koja na SPENS-u nije bila u stanju ni sijalicu da promeni", zaključuju u Gradskom odboru SNS.
  • Kapetan Kuka

    16.02.2021 08:40
    Dilema
    Niko sve to ne povezuje sa crpljenjem podzemnih voda u Promenadi. Ne mogu tribine da pucaju zbog rekonstrukcije bazena.
  • :)

    16.02.2021 00:44
    Mile
    Ahahaha kakvu bre bankarsku garanciju, tražili menicu kao sredstvo obezbeđenja :)
  • Delney

    15.02.2021 11:26
    Ako bazen i dalje puca nije potrebna komisija sa FTN da bi se zakljucilo da se to desava zbog sleganja terena a ne zbog isfuserene rekonstrukcije, a to jasno dokazuje i slika u vrhu clanka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti