Građanska Vojvodina: Aktivistkinji iz Novog Sada prete silovanjem

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zahteva od nadležnih organa da napokon počnu da sankcionišu kreatore jezivih napada i pretnji kojima je izložena aktivistkinja iz Novog Sada Bojana Vatić, zbog njenih kritika na račun velikosrpskog nacionalizma.
Građanska Vojvodina: Aktivistkinji iz Novog Sada prete silovanjem
Foto: Pixabay
Kako navode u saopštenju, Bojana Vatić prima preko društvene mreže Fejsbuk "tako gnusne pretnje i uvrede, da ih je nemoguće i citirati". 
 
"Ovaj put je primila i eksplicitne pretnje silovanjem. Reč je o kontinuitetu pretnji koje ona dobija još od februara prošle godine, a koje su u poslednje vreme još učestalije. Ne prezaju ni od objavljivanja lažnih i montiranih objava na Fejsbuku, iza kojih ne stoji Bojana Vatić", piše Građanska Vojvodina. 
 
Upozoravaju nadležne organe da svojim nečinjenjem preuzimaju odgovornost za širenje mržnje i za potencijalno nasilje. 
 
Aktuelni "lov na veštice i nametanje velikosrpskog nacionalističkog jednoumlja preko većine medija u Srbiji poražavajuća su opomena za društvo", smatraju u koaliciji nevladinih organizacija. 
 
"Isto tako, armije režimskih nacionalističkih botova angažuju se u napadima na 'politički nepodobne' preko društvenih mreža. Na javnoj i političkoj sceni ponovo dominiraju iste osobe i iste ideje koje su devedesetih godina prošlog veka kreirale ratnohuškačku atmosferu koja se okončala krvavim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. Društvo koje se odrekne slobode govora i vladavine prava na kraju biva prepušteno vladavini rulje. A u takvom društvu više niko neće biti bezbedan", zaključuju. 
 
LSV: Država da pronađe i kazni ekstremiste koji prete Bojani Vatić
 
Povodom ovih pretnji reagovala je i Liga socijaldemoktrata Vojvodine, koja zahteva od nadležnih državnih organa da pod hitno otkriju i sankcionišu osobe koje već mesecima prete Bojani Vatić.
 
Ističu da država mora zaustaviti ekstremiste ili "postaje saučesnik u njihovom delovanju".
 
"Eksremistima se mora pokazati da nisu jači od pravnih normi, ali i normi civilizovanog života", zaključuje se u saopštenju LSV-a.
  • Piplfoks

    17.02.2021 23:46
    @milicica

    Žilavi ste vi paraziti ali na sreću nestajete.
  • milicica

    17.02.2021 19:06
    obavestavam
    Mona LIzu da ne lupa gluposti jer na Kosovu i nakon svih ovih sramnih dogadjanja zive i S R B I IAKO BI ONA VEROVATNO VOLELA DA NE ZIVE ALI ZILAVI SMO MI. Nacionalista jesam ali sovinista nisam jer ko ne voli svog nije zasluzio ni da zivi.
  • Јое

    17.02.2021 15:16
    @ZLObodan m.
    "To ti je ono putem cega se tvoj voljeni ZLObodan inatio celom svetu."
    Значи телевизор? Па што га не назову правим именом, телевизор, већ користе ове шифре?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti