Rekonstrukcija biciklističkih staza u Futoškoj i na Futoškom putu u dve faze, čeka se novac

Početak rekonstrukcije biciklističkih i pešačkih staza u Futoškoj ulici i duž Futoškog puta očekuje se ove godine, a Grad Novi Sad trenutno čeka rezultate konkursa za sufinansiranje ovih višemilionskih radova.
Rekonstrukcija biciklističkih staza u Futoškoj i na Futoškom putu u dve faze, čeka se novac
Foto: 021.rs
Projekat za rekonstrukciju obostranih pešačkih i biciklističkih staza Futoške ulice i Futoškog puta već postoji, a sama rekonstrukcija radiće se fazno, objašnjavaju za 021.rs u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Grad je u budžetu izdvojio 61,5 miliona dinara za rekonstrukciju deonice od Hajduk Veljkove do Bulevara patrijarha Pavla, ali je vrednost celog posla 181,5 miliona dinara sa PDV. Ostatak novca trebalo bi da se obezbedi iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, na konkursu. Inače, ova deonica duga je oko 9,5 kilometara i biće deo druge faze radova.
 
Prethodiće prva faza i takođe "udarna", oštećena deonica od Bulevara oslobođenja do Hajduk Veljkove, u dužini od 4,2 kilometra, navode u Gradskoj upravi za 021.rs. Novac za sufinansiranje ovog projekta, vrednog 119 miliona dinara sa PDV, očekuje se od Ministarstva privrede.
 
Foto: Grad Novi Sad
 
Futoška ulica i Futoški put imaju neke od najoštećenijih biciklističkih staza u gradu. Problem prave stari platani duž cele ulice, čije korenje izdiže stazu, ali koji će, prema planovima nadležnih, biti sačuvani.
 
Protekle dve godine je, kažu u UGZI, urađeno nekoliko stvari po pitanju uređenja staza. U komunikaciji i na sugestiju Novosadske biciklističke inicijative, uklanjaju se ivičnjaci na spoju biciklističke staze i kolovoza, a saniraju se pojedine oštećene deonice.
 
Foto: Grad Novi Sad
  • Marko

    18.02.2021 17:03
    Platani se najviše, najlakše i najnaprednije ruše u glavi Teodora frilensera.
  • aloooo

    18.02.2021 09:36
    stručnjaci
    Samo da mi je znati kako će naterati braćele i rođe iz hotela Prezident i Ninamedije da izmeste svoja divlja parkirališta kojima su uzurpirali pešačku stazu i deo zelene površine pa pešaci tuda moraju ići biciklističkom stazom ili preskakati nasip podignut da elitne dame mogu lakše izaći iz taksija. Ovim putem pozdravljam i lokalne plavce koji love i legitimišu pešake pri čemu se kriju parkirani među nepropisno parkiranim automobilima!! (pozdrav i sledeći put kad me budete legitimisali zovem vaše kolege iz saobraćajne i parking servis da vas pokupe)
  • BulevarEvrope

    18.02.2021 08:43
    Smatram da bi zaposleni u mnogobrojnim zavodima za zastitu drva i biciklista trebali malo vise da se aktiviraju i da budu sto efikasniji u resavanju ove problematike kao i sto precizniji u samoj izradi nacrta planova za zastitu biciklista i drva.
    Ja zbog mnogoborjnih poslovnih obaveza bukvalno ne stizem da obidjem Futosku ulicu niti istoimeni put ali iz malobrojnih poseta u zadnje vreme uocio sam na svakom drvetu tragove krvi i polomljene delice bicikla pored tih drva. O ovome mediji nas ne izvestavaju sem par slobodarskih medija sto povremeno objave.
    Ukrstanje jedinki iz ove dve vrste nije izvodljivo i dolazi do sve cescih incidenata. U zdravstvenim ustanova naprasto ne moze da se dobije podatak koliko je trenutno biciklista na lecenju usled sudara sa drvima.
    Smatram da je neophodno investirati dodatna novcana sredstva i da se drva obloze sto debljim a ujedno mekanim slojem sundjera kako bi se sprecilo udaranje sve zescih i pohamnitalijih pomenutih biciklista u pomenuta drva. Dok opet s biciklistice tacke gledista dobijamo prituzbe da se upravo drva zalecu u bicikliste jer ih navodno mrze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti