Vučević: Neće biti preimenovana ulica za Đorđa Balaševića u Novom Sadu, on to nije želeo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je Đorđe Balašević zaslužio da neka novosadska ulica ili most dobiju njegovo ime, ali da nije želeo da mu se "podižu spomenici niti imenuju ulice njegovim imenom".
Vučević: Neće biti preimenovana ulica za Đorđa Balaševića u Novom Sadu, on to nije želeo
Foto: 021.rs
Vučević je za RTS rekao da će gradska uprava učestvovati u organizaciji okupljanja u čast Đorđa Balaševića večeras u 19 časova na Keju žrtava racije u Novom Sadu, uz dozvolu porodice, uz poštovanje epidemioloških mera.
 
"Sve što smo do sada uradili, bilo je uz poštovanje intime njegove porodice", rekao je Vučević i dodao da "nije poenta poništavati nešto" što je bila Balaševićeva želja, ali da "Đorđe Balašević ima prostor u Novom Sadu koji je zaslužio svojim delima".
 
Podsetimo da je nevladina organizacija Vojvođanski klub predložila da novi železničko-drumski most u Novom Sadu dobije ime po Đorđu Balaševiću. Kako navode, most je simbol multikulturalnosti koju je Balašević negovao i promovisao na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Vojvođanski klub je najavio da će ovu inicijativu i zvanično podneti Skupštini grada.
  • saša

    03.07.2022 07:03
    eh
    Ja sam zavolio Novi Sad kroz njegove priče, i pjesme. Gdje bih ja znao za cvijicevu, ulicu dositejevu, ili stari gvozdeni most? Nikada nisam ni bio u Novom Sadu. Do ove zadnje zime. Kada sam otisao na jedan dan prosetati korzom i ostaviti cvijece, tamo gdje bela i crna gube smisao...Ako itko ima ista protiv toga da on dobije ulicu, prosetajte korzom, imate prolaze vlade divljana, milana mladenovica...zar on nije zasluzio vise? Nekakva koncertna dvorana, ili umjetnicka akademija? Ali...nije na meni da dajem sugestije...pozz svima i saucešće šaljem Vašem velikom i lepom gradu...
  • Lilica

    01.03.2021 15:04
    Ulica za Đorđa Balaševića
    Naravno da treba nešto primereno Đorđevoj veličini nazvati njegovim časnim imenom. Celi Novi Sad je plakao za njim. Živeće uvek u našim srcima.
  • Sonja

    28.02.2021 08:34
    Ulica
    Zasto su drugi umetnici zasluzili manje od Djordja Balasevica, da se i po njihovim imenima ne bi nazvalla imena mostova, ulica? Volim Djoleta i neka Novi Sad to cini, ali u Beogradu bi trebalo da se daju imena po drugim velikim umetnicima kao sto su: Miki Jevremovic, velikom umetniku i predivnom pevacu, Draganu Stojnicu, ima divnih glumaca po kojima bi trebalo dati imena kao Zoran Radmilovic....raznim znamenitostma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti