Pažljivo čitati SMS poziv za vakcinaciju, u Novom Sadu slična adresa punktova pravi konfuziju

Novosađani se danas vakcinišu Fajzerovom, Sinofarmovom i Astrazenekinom vakcinom.
Pažljivo čitati SMS poziv za vakcinaciju, u Novom Sadu slična adresa punktova pravi konfuziju
Foto: 021.rs

Na Novosadskom sajmu se, kako je rečeno za 021.rs, tokom prepodneva radila revakcinacija 1.830 građana Fajzerovom i Sinofarmovom vakcinom, a od 15 časova do 20 časova vakcinacija prvom dozom 2.251 osobe vakcinom Astrazeneke.

Na drugom punktu u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine radila se uglavnom vakcinacija prvom dozom Fajzera.

Na ulazu na Sajam tokom jutra je bilo gužvi iako prethodnih dana skoro i da nije bilo redova. Kako saznajemo, pojavio se deo građana koji su imali poziv za prvu dozu Fajzerove vakcine iako to nije rađeno na ovom mestu, a došlo je i do manjeg kašnjenja sa početkom vakcinacije.

Kako su nam objasnili, pored skoro svakodnevnih slučajeva da građani preko e-Uprave dobiju pogrešno SMS obaveštenje kada da dođu, mnogo češće se događa da građani ne obrate pažnju na informaciju iz poruke gde treba da se jave za vakcinaciju, a problem prave i adrese Novosadskog sajma i Kliničkog centra Vojvodine. Naime, KCV je u Hajduk Veljkovoj 1, a Sajam u istoj ulici, ali na broju 11, što ako se pažljivo ne pročita, može da izazove konfuziju.

U protekla dva meseca u Novom Sadu je prvu dozu neke od vakcina dobilo oko 80.000 građana, dok je njih 30.000 revakcinisano. Kada se gleda po vrsti vakcine, oko 40.000 je primilo Sinofarmovu, po 15.000 Fajzerovu i "Sputnjik V" vakcinu, a njih 1.500 Astrazenekinu.

  • XYZ

    24.02.2021 20:33
    @Olivera K
    Gospođo, vakcinacija nije kasnila nekoliko sati, već nekih 45-50minuta. A i obezbeđenje je bilo ok, s obzirom na nedisciplinu ljudi koji su došli na vakcinaciju.
  • Pmila ns

    24.02.2021 20:25
    Za Marka
    Ja sam juce trebala biti pelcovana, imala sam neki dan temp.CPR visok, dali mi terapiju o radim preglede. Bila sam tamo, rekli mi da dodjem kad ozdravim. Cuvaj SMS, ponesi odstampan. mail i primice te.
  • Baten

    24.02.2021 18:31
    @pozivi
    Da. Za drugu vakcinu dobijete sms poruku i vreme kad da dođete. Poneti potvrdu od prethodne valcinacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.