Neizgrađeni deo severno od Bulevara vojvode Stepe biće pretežno namenjen poslovanju

Nacrt Plana detaljne regulacije prostora za poslovanje i stanovanje severno od Bulevara vojvode Stepe predviđa spajanje pojedinih ulica sa Bulevarom, formiranje novih saobraćajnica, ali i dalju izgradnju ovog dela grada.
Neizgrađeni deo severno od Bulevara vojvode Stepe biće pretežno namenjen poslovanju
Foto: 021.rs
Kako je navedeno u Planu, na ovom prostoru je već većim delom realizovano poslovanje, a sada će se to nadograditi i drugim poslovnim objektima. U delu koji je namenjen za stambeno-poslovni prostor, promeniće se pravila parcelacije, tako da se ne ograničava maksimalna površina građevinske parcele. Ostavlja se i prostor za nadogradnju postojećih objekata. 
 
Mali deo koji je sada namenjen za zelenilo i poslovne sadržaje biće izmeđen u saobraćajnicu kako bi se Ulica Oblačića Rada spojila sa Bulevarom i Rumenačkom ulicom.
 
 
Bulevar vojvode Stepe trebalo bi i da se poveže sa prostorom severno od njega i to produženjem postojećih ulica ili formiranjem novih saobraćajnica tamo gde su sada atarski putevi ili gde infrastruktura dozvoljava.
 
Saobraćajna infrastruktura prilagodiće se, koliko je to moguće, položaju postojećih saobraćajnica i puteva, što podrazumeva proširenje i produženje ulica.
 
 
Tamo gde površine to dozvoljavaju, duž ulica planiraće se i biciklističke staze i parkinzi. 
 
S druge strane, promeniće se i namena dela urbanističke celine koji je trenutno saobraćajnica, u stambeno-poslovni prostor.
 
Zaštitno zelenilo zauzima prostor od oko 2,5 hektara na kojima se ne dozvoljava izgradnja, dok je ukupna rasprostranjenost područja obuhvaćenog planom 44,6ha. 
 
Prostor u okviru dela Plana je pretežno neizgrađen i predstavlja neuređene zelene površine, mestimično presečene atarskim ili zemljanim putevima. U krajnjem jugozapadnom delu formiran je manji blok u okviru kog su izgrađeni objekti porodičnog stanovanja. Osim toga, prostori namenjeni stanovanju su pretežno nerealizovani. Oni su locirani u severozapadnom delu područja obuhvaćenog planom. 
 
Plan je na javnom uvidu do 25. marta u prizemlju zgrade "Urbanizma", u prostorijama mesne zajednice "Bistrica" i MZ "Jugovićevo". Plan možete pronaći i na sajtu "Urbanizma" OVDE.
  • Djura

    26.02.2021 12:01
    Suma
    Zeznite se pa posadite jednu sumu na desetak hektara
  • Slavko

    25.02.2021 17:16
    Dajte malo zgrada na Klisi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti