Druga runda prepucavanja novosadskog SSP i SNS: U čijem taboru su kriminalci?

Novosadski odbori opozicione Stranke slobode pravde i vladajuće Srpske napredne stranke nastavili su prepirke saopštenjima, koje su započele u utorak.
Druga runda prepucavanja novosadskog SSP i SNS: U čijem taboru su kriminalci?
Foto: 021.rs
Inicijalni povod za prepirku SNS i SSP bila je tuča, koja se dogodila u subotu u Ulici Laze Telečkog, u kojoj su teško povređena dva mladića, jedan lakše, dok je šest njih uhapšeno. SSP je najpre optužio vlast Srpske napredne stranke da "generiše mržnju prema sopstvenim građanima", na šta su iz vladajuće partije odgovori da u opozicionoj stranci pišu "nebuloze".
 
Drugu rundu prepirki saopštenjima ponovo "prvim udarcem" započinje SSP, ali SNS odgovara. 
 
Kako su saopštili, vreme bajki je odavno prošlo i "rezultat njihovog devetogodišnjeg rada se preselio na ulice i vidi se golim okom". 
 
"Novi Sad je nekada bio miran grad da bi sada postao stecište raznih kriminalnih bandi, batinaša, neonacista i svih onih koji su pod vašim pokroviteljstvom uhlebljeni u razna JKP, sa jednim jedinim zadatkom - da prebijaju i maltretiraju poštene građane. Mi nemamo dilemu da u ovom gradu postoje najbezbedniji i najsigurniji, ali to nažalost nisu građani već pripadnici kriminalne SNS kaste. Svojom perfidnom bahatošću, doveli ste do ogromnog straha kod Novosađana koji sem što se brinu za svoju, i bezbednost svoje dece, imaju strah i od 'nedodirljivih' koji svakoga dana prosipaju žuč po ulicama grada, dok je kriminal u kulminaciji", saopštavaju iz SSP.
 
Oni su podsetili na pojedine incidente iz prethodnog periodu, poput brutalnog prebijanja zbog kojeg je uhapšen Ivan Kontić, policijske brutalnosti na protestima u Novom Sadu, "batinaše koji su prošle godine usred mirnih protesta tukli građane", bakljade u vreme vanrednog stanja, navodeći da je javnost u poslednjih dvadesetak dana bila svedok "četiri masovne tuče i jednog neonacističkog skupa". 
 
Pitali su i kako je moguće da se "gradonačelnik slika sa osobama koje na kraju dospeju u crnu hroniku", te da li je član ove stranke Marko Bosanac dobijao sumnjive poslove u vrednosti od 14 miliona dinara, ne navodeći koji poslovi su u pitanju, niti o kojoj kompaniji je reč.
 
Na ovo saopštenje nisu ostali dužni u redovima Srpske napredne stranke. Kako su poručili "autorima saopštenja pomenute strančice", treba da postave pitanje "svom predsedniku Draganu Đilasu na koji način je za kratko vreme došao do bogatstva od preko pola milijarde evra". Naprednjaci su saopštili i da Đilasa upitaju "kako se našao na zajedničkoj fotografiji sa Vladimirom Jovanovićem Japancem", nekadašnjim pripadnikom zemunskog klana, koji je veći broj godina proveo u zatvoru. Takođe, upitali su i za "vezu" između potpredsednice stranke Marinike Tepić "sa narko dilerom iz Pančeva". 
 
"To su samo neki razlozi zbog kojih ta stranka i njeni pajtaši ponikli iz Demokratske stranke, nisu imali hrabrosti da izađu na junske izbore, jer se plaše suda građana Srbije. Građane niko do sada nije uspeo da prevari, pa neće ni Đilas. Što se tiče optužbi o 'generisanju mržnje i veze sa kriminalcima' funkcionera Srpske napredne stranke u poslednjim incidentima u Novom Sadu, Srpska napredna stranka podseća da nijedan član, a kamoli funkcioner SNS nije učestvovao u ovim događajima. Istovremeno, policija i pravosudni organi pravovremeno su reagovali i dokazali da je naš grad u potpunosti bezbedan. Borba protiv kriminala jedan je od osnovnih ciljeva Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera, u šta građani svakodnevno mogu da se uvere", zaključuju u SNS.
  • milicica

    24.02.2021 22:58
    ne moraju se prepucavati
    Znamo sigurno i u jednom i u drugom zato se i svadjaju zbog prevlasti. Boli uvo i jedne i druge za nas bore se za moc,vlast i lovu.Nema nama pomoci a oni se svadjaju i bogate na nasim grbacama kao i poltroncici koji masu ugovorima ,iskacu iz poslanickih klupa da psuju i vredjaju jedni druge.
  • Zzx

    24.02.2021 20:24
    Najgori od loših
    Mutni i tamo i ovamo, ali nazadnjaci nose barjak.
  • Dule

    24.02.2021 20:17
    Zivim u N.Sadu od rodjenja a imam godina poprilicno i sticajem okolnosti poznajem jedno 90% kriminalaca u gradu.Neke poznajem dobro iz mladosti neke povrsno ali ne znam ni jednog koji nema neke veze sa SNS..Znaci svi rade za SNS neko manje neko vise ali svi su povezani sa njima..Ne bi sada ovde o imenima..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.