Dužnik Novom Sadu "Borovica-transport" ide na doboš, ponuđen za 72,4 miliona dinara

Kompanija "Borovica-transport", koja je u stečaju, ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 72,4 miliona dinara.
Dužnik Novom Sadu "Borovica-transport" ide na doboš, ponuđen za 72,4 miliona dinara
Foto: 021.rs
To je objavio stečajni upravnik, najavivši javno nadmetanje za 23. mart. Depozit za učešće iznosi 28,9 miliona dinara. 
 
Najvažnija imovina firme čini više objekata, poslovni prostori, poslovna i porodična stambena zgrada, građevinsko, šumsko i poljoprivredno zemljište na teritoriji opštine Ruma, kao i pokretna imovina - mehanizacija, preneo je Tanjug.
 
Ova firma Novosađanima je poznata po tome što duguje Novom Sadu više od 790 miliona dinara zbog neizvedenih radova na Bulevaru Evrope. Firma Dušana Borovice bila je akter jedne od najvećih afera u Novom Sadu u poslednjih 20 godina. Još 2011. godine objavljena je vest da će njegova firma raditi na izgradnji Bulevara Evrope. Za to je dobio najveći deo novca, više od 462,9 miliona dinara, ali posao nije uradio. 
 
Privredni apelacioni sud doneo je u aprilu 2018. drugostepenu presudu u koristi Zavoda za izgradnju grada, kojom se potvrdilo da "Borovica transport" mora Novom Sadu da vrati 462,9 miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom koja se obračunava od 30. avgusta 2013. godine. 
 
Grad je imao odličnu priliku da namiri svoja potraživanja, ali je to propustio da učini, što je otkrio 021.rs, o čemu možete više da čitate na OVOM LINKU.
 
Deo imovine koja se nalazila u vlasništvu preduzeća Dušana Borovica već je prešao u ruke drugih kompanija. Tako su pojedine nekretnine u Rumi, u vlasništvu "Borovica-transporta", prodate kompaniji "DMB Shipping". O vezama Dušana Borovice i ključnih ljudi "DMB Shippinga" 021.rs je pisao na OVOM LINKU.
  • Neko

    25.02.2021 09:17
    ....
    Pa i DMB je njegov,ko tu koga zajebava
  • xqt

    24.02.2021 20:08
    Pravosuđe u Smrdiji
    U državi gde vlada zakon bezakonja ovakvi događaji su mogući i česti. Naravno posle se priča da nas EU ne voli
  • Detelinarac

    24.02.2021 19:00
    Ovo ti je ono kad Bora Novakovic (tadasnji direktor) se ogradi i nabaci sve na dva radnika da odgovaraju, njega kao oslobode i sad kao eto ova dvojica radnika dobili po 3 godine, Bora cist, Vucevic cist, Borovica kriv a on im zajednicki pajtos?! E ovce moje, vidi gari ne da ne moze, nego ma*s obojica u 3 lepe.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti