Besplatne ture obilaska Novog Sada u subotu, prijave obavezne

Besplatne pešačke ture obilaska Novog Sada biće organizovane u subotu, 27. februara, povodom Svetskog dana turističkih vodiča.
Besplatne ture obilaska Novog Sada u subotu, prijave obavezne
Foto: 021.rs
"Ovaj datum se obeležava od 21. februara 1990. godine. Na svoj dan turistički vodiči obično organizuju seminare i obuke, ali najveću draž čini organizovanje besplatnih pešačkih tura za sugrađane. Udruženje turističkih vodiča Novog Sada pridružilo se svojim kolegama u svetu još 2005. godine i od tada sa sugrađanima slavimo svake godine", navode u Udruženju turističkih vodiča Novog Sada.
 
Dalje ističu da je pandemija uticala je na to da mnogi vodiči ostanu bez posla ili da se prekvalifikuju za rad na nekim drugim pozicijama. 
 
"Ipak, sve to ih nije pokolebalo, već su rešili da nastave tradiciju i sa svojim sugrađanima upoznaju svoj Novi Sad kako bi ga više voleli. Pridržavajući se svih mera preporučenih od kriznog štaba (maske i fizička distanca su obavezni), rešili smo da napravimo Dan vodiča onako kao je to nekad bilo", kažu u Udruženju.
 
Besplatne ture se realizuju u subotu u centru grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi. 
 
U nastavku je raspored polazaka:
 
Petrovaradinska tvrđava
 
1. U 11h kod samostana Svetog Jurja,
2. U 11h kod Sata,
3. U 11h ispred Muzeja Grada,
4. U 11h kod samostana Svetog Jurja.
 
Centar Novog Sada
 
1. U 11h plato kod SNP-a - Crkve i hramovi Novog Sada,
2. U 11h fontana RK Nork - Kad je gluma bila život,
3. U 11h kod spomenika Svetozaru Miletiću,
4. U 11h kod spomenika Jaši Tomiću, 
5. U 11h kod spomenika Žrtvama racije - Neoplanta.
 
Prijave su obavezne na vodicins@gmail.com. Za prijavu pošaljite ime i prezime, broj telefona i za koju turu se prijavljujete. Prijava je validna nakon potvrde. Broj mesta je ograničen.
  • P

    26.02.2021 07:44
    P
    A korona!?.
  • Dakić

    26.02.2021 07:39
    Vodič
    To vam je slaba tura, ja imam bolju.

    Novi sad ima mnogo više da ponudi.
  • Mile

    25.02.2021 12:19
    Kad smo kod bake
    Ima jedna skromna fina bakica koja prosi za hleb na uglu kod Nikolajevske porte i Matice srpske. Bukvalno prosi za hleb jer kad sam joj neki dan dao hleb i mleko sva srecna kaze da ide odmah kuci da jede. Eto, pa ko moze neka joj pomogne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.