FOTO: Grad sređuje prostor oko crkve na Novom naselju, spremljeno 47 miliona iz budžeta za radove

Grad će izdvojiti gotovo 47 miliona dinara, bez uračunatog poreza, za parterno uređenje okoline crkve na Novom naselju, saznaje 021.rs.

U dokumentaciji za javnu nabavku Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi se da je planirano da se oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save, na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice Radomira Raše Radujkova, urede pešačke staze ka sakralnom objektu i okolne zelene površine.

Projektovane pešačke staze se poklapaju sa već postojećim koje su od behatona, a koje će biti uklonjene. Nove će biti od crvenkaste klinker opeke vrste "Penter Piazza" i dobiće 31 dekorativnu svetiljku u visini partera.

Novina na ovoj lokaciji će biti dečije igralište i prostor za odmor, koji je zapravo površina sa klupama za sedenje. Dečije igralište uz Crkvu je predviđeno za decu uzrasta od četiri do 12 godina.

U sklopu radova biće postavljene i turističke info-table, kao i više klupa, korpi za otpatke i držača za bicikle. U sklopu uređenja prostora biće uklonjena četiri, a posađeno više desetina stabala.

Rok za dostavljanje ponuda je 17. mart.

  • Коментатор

    18.12.2021 02:18
    Кога сте питали?
    Логички да је сав тај новац наш народни и да би путем јавних расправа, гласања требало наћи приоритете. Верник сам али јел ико скоро ушао у дом здравља на Телепу па оно је благо речено ужас! Limanac sam po rođenju i opredeljenju ali da nama "napucaju" dom zdravlja a da se na telepu ruši to mi nema smisla! Trebali bi da mi sami rukovodi o sa našim novcem a ne lopovska bagra koja krade i plus pere novac preko ovih projekata! NOVI SAD NOVOSAĐANIMA!!!
  • Vlada

    02.03.2021 09:39
    @Лиманац

    Džabe se primaš, taj film nećete gledati.
  • Novosadjanka

    02.03.2021 06:31
    Uzas
    Ma samo vi gradite crkve,to nam treba. Sramno. Od cijih para se to sredjuje? Odvratno i ovako ne idem u te crkve a sad se od mojih para sredjuje okolis. KOGA STE PITALI?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti