U Novom Sadu veliki broj kontrola, a malo kršenja epidemioloških mera

Komunalna inspekcija i milicija u februaru su imale oko 8.000 kontrola zbog prekoračenja radnog vremena i sumnje na kršenje raznih epidemioloških mera, ali je broj prekršilaca toliko mali da je ispod pola procenta i iznosi 40.
U Novom Sadu veliki broj kontrola, a malo kršenja epidemioloških mera
Foto: 021.rs

Podaci koji su dostavljeni 021.rs pokazuju da su nadležni uglavnom podnosili prijave zbog prekoračenja radnog vremena, a zanimljivo je da je 10 odsto svih kontrola bilo tokom poslednjeg vikenda februara kada je na snazi bila odluka o skraćenom radnom vremenu ugostitelja i tržnih centara.

U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da je komunalna inspekcija obavila pojačan i imal 4.826 inspekcijskih kontrola, a samo 27. i 28. februara 588 kontrola. U svim ovim kontrolama inspektori su ustanovili da su se privrednici pridržavali pravila i nije bilo podnošenja prijava.

Dok inspektori nisu pisali kazne, komunalna milicija,   koja je tokom februara   imala 1.742 kontrole   radnog vremena ugostiteljskih   objekata i objekata za priređivanje igara na sreću, u 17 slučajeva je ove lokale zatekla u prekoračenju radnog vremena i izrekla je 17 kaznenih mera i izdala isto toliko prekršajnih naloga. Takođe, obavljeno je 1.196 kontrola radnog vremena trgovaca i dva objekta su zatečena u prekršaju, kojima su izrečeni prekršajni nalozi i kazne. 

U Gradskoj upravi za 021.rs navode i da je tokom februara komunalna milicija postupala po 397 prijava za remećenje kućnog reda. Tom prilikom je ustanovila 21 prekršaj i izdala isti toliki broj prekršajnih naloga. Komunalni milicioneri su tokom prošlog meseca u tri slučaja uočili fizička lica koja nisu nosila zaštitne maske u trgovinskim objektima te su im pisali prekršajne kazne.

Kazne poslednjeg vikenda februara

Pomenimo da je od ukupnog broja kontrola poslednjeg vikenda u mesecu bilo 180 kontrola ugostitelja i u dva slučaja zatečeni u prekoračenju radnog vremena i napisane su četiri prijave, dok je od 116 trgovina samo jedna radila duže i tu je pisana prijava.

Proteklog vikenda je bilo i 79 prijava za remećenje kućnog reda. U četiri slučaja je ustanovljeno da su prijave osnovane i podneti su prekršajni nalozi, dok u samo jednom slučaju osoba nije imala masku u trgovini i zbog toga je dobila prijavu.

  • Biba

    02.03.2021 11:12
    ?
    A zasto se komunalna milicija nikada ne javlja na telefon nego automat kaze kako je sluzbenik zauzet?
    Da li to znaci da se ocekuje od savesnih gradjana koji zele nesto da prijave da zovu po 20 puta ili tamo neko u kancelariji igra igrice, cita novine, pije kafu...?
    Kad im se posalje prijava putem mejla, oni odgovore da je potrebno pozvati telefonom. Ma, vi ste bre sramota, trosak i klosari koji ne sluze nicemu.
  • dino badjo

    02.03.2021 11:09
    Ha-ha
    Statistika da se oprada njihovo postojanje i da se prikaze da su mere dobre i ispostovane. A zasto se pravi selektivna kontrola? Zasto se ceka na prijave gradjana umesto da su konstantno u patroli? Zasto se pojave u 22h u kaficu, udju i izadju posle pola minuta, uzeli po crvenu i kuci?
    Komunalna milicija je potpuno suvisna, skupa i besmislena tvorevina. Od kada postoji nicim nije doprinela pobosanju komunalnih uslova za gradjane. Zurke su i dalje u zgrada, kafane rade do kada hoce, vozila su parkirana po zelenim povrsinama i parking stazama, lokali zauzimaju javne povrsine... Dobri su samo da razjure bakice sto prodaju jaja i rezance da bi imale za lekove ili unuku za uzinu.
  • Dajte

    02.03.2021 10:36
    molim vas
    Dajte molim vas snimite Centar i kafiće, sve je puno bez maski i naravno udaljenosti. SMEJURIJA.
    Karta koju strani mediji prenose, da smo trenutno najgori u Evropi i svetu mi smo crveno obeleženi što je skok od 10-50 posto zaraženih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti