Novosadski DJB o "Oku sokolovom": Da li se razmišljalo o dronovima?

Gradski odbor Dosta je bilo saopštio je da je bilo potrebno da se sačeka nešto više od mesec da bi se Novosađani dobili "nagoveštaj odgovora na pitanje na šta će se potrošiti 88 miliona dinara, koji su u budžetu rezervisani za nabavku vozila".
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio bi da bi sistem elektronske provere parkiranja "Oko sokolovo" do kraja godine mogao da zaživi i u Novom Sadu. 
 
"Opravdanost ove aktivnosti, Gradonačelnik vidi u obezebeđivanju komunalnog reda i rešavanju problema progresije motorizacije. Uvažavajući iznete argumente, moramo ukazati i na još neke činjenice koje su dovele do tragične situacije sa parking prostorom u Gradu. Osim dugogodišnje nesposobnosti i nespremnosti sadašnje i bivše vlasti da krene u izgradnju novih javnih garaža, prisutan je i dugogodišnji trend izlaska u susret ivestitorima koji podižu ogroman broj zgrada bez obezbeđenih parking mesta za nove stanare", navodi se u saopštenju DJB.
 
Ukazuju i na to da još uvek nije izgrađena nijedna garaža, iako je izgradnja ugovorena krajem leta 2020. godine, zbog čega se postavlja pitanje koliko će još vremena proći dok one ne budu izgrađene. 
 
Takođe, kako navode, prostim računjanjem i uvidom u godišnje izveštaje o radu "Parking servisa", dobija se podatak da se dnevno ukloni, u proseku, između tri i četiri vozila, što za DJB "nedvosmisleno znači da 'Parking servis' ne radi svoj posao". Međutim, kako navode, "određeni broj vozača nepropisno parkira jer je, jednostavno, prinuđen na to u slučajevima kada parking mesta nema". Čudno im je što uvođenje "Oka sokolovog" nije predviđeno u planu aktivnosti Parking servisa za 2021. godinu. 
 
"Građanima je to saopšteno preko TV ekrana, od strane lica koje nema nikakvu nadležnost u temi o kojoj govori. Zvuči poznato, zar ne? Na kraju, bilo bi vrlo zanimljivo čuti šta je motivisalo Gradonačelnika na ovakvu ideju i da li se razmišljalo, recimo, o upotrebi dronova za nadzor parkiranja. Sigurno je jeftinije, manje štetno po okolinu, verovatno i efikasnije... A, po lošem, starom običaju građane opet niko ništa nije pitao", zaključuju u DJB.
 
Prve naznake uvođenja "Oka sokolovog" u Novom Sadu pojavile su se prošle godine, kada su predstavnici Novog Sada učestvovali na predstavljanju ovog sistema, koji se primenjuje u Beogradu. Priču je dodatno "podgrejao" gradonačelnik Vučević rekavši da bi do kraja godine mogla da počne primena sistema i u Novom Sadu.
 
Više o tome šta je rekao gradonačelnik Vučević, ali i o "Oku sokolovom" možete da pročitate na OVOM LINKU.
 
U anketi 021.rs možete da glasate da li ste "za" ili "protiv" "Oka sokolovog" u Novom Sadu, o čemu više OVDE.
  • /

    02.03.2021 21:42
    /
    sta ocekivati od onog kome je kampanja: preimenujte vas wifi u 'dosta je bilo' da se vidi koliko nas ima
  • Smehoslav

    02.03.2021 17:31
    ODjbY
    Pa ovo zaista ne sme da bude iznenadjenje!
    Djb prednjaci po idiotskim idejama i predlozima. Ovim su me odusevili. Mozda je sledeci predlog da se napravi kosmodrom negde na obodima grada i razvijanje svemirskog programa tehnologijom iz SFRJ.
  • Nikola

    02.03.2021 16:33
    Najjeftinije
    Zar ne bi bilo najjeftinije napraviti dogovor sa taxi udruženjima da na pojedinim vozilima bude montiran sistem za snimanje. Zauzvrat bi udruženje i sam taksista dobio neku nadoknadu. Svakako su stalno u pokretu, ulaze u svaku ulicu... Čemu dodatna gužva u saobraćaju sa novim vozilima koja su uz to velik trošak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti