Prodato odmaralište "Vojvodina" u Igalu, u pokrajinsku kasu ide 147,6 miliona dinara

Suvlasnički udeo Pokrajinske vlade u Odmaralištu "Vojvodina" sa depandansom u Igalu u Crnoj Gori prodat je Privrednoj komori Vojvodine za 147,6 miliona dinara.
Prodato odmaralište "Vojvodina" u Igalu, u pokrajinsku kasu ide 147,6 miliona dinara
Foto: Google maps
Privredna komora Vojvodine je drugi suvlasnik odmarališta pa je do kupovine došlo putem prava preče kupovine.
 
Navodi se da su kupoprodajnu cenu prodatog suvlasničkog udela utvrdili licencirani procenitelji.
 
"Pokrajinska vlada će nastaviti, preko Uprave za imovinu, sa prodajom nepokretnosti zainteresovanim privrednim subjektima i drugih objekata koje ima u svom vlasništvu, a koji ne služe za funkcionisanje Uprave, ustanova i službi ili se nalaze u zapuštenom stanju pa su za njihovo stavljanje u funkciju neophodna velika finansijska sredstva", navodi se u informaciji.
 
U pitanju je hotel površine 421 m2 u osnovi i poslovni prostor ugotiteljstva površine 365 m2 na katastarskoj parceli broj 927 KO Topla.
 
Prodajom je bilo obuhvaćeno i dvorište površine 110 m2, kao i zemljište pod objektom. Na katastarskoj parceli 1013 KO Topla prodavao se hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m2. Takođe, i drugi hotel - trospratna zgrada površine u osnovi 1.065 m2. Ova celina podrazumeva i dvorište od 2.589 m2 i zemljište pod objektima.
 
Prodaja je oglašena sa teretom spora, koji se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore po tužbi "Igaloprometa", radi utvrđivanja prava suvlasništva nad hotelom, sa poslovno-ugostiteljskim prostorom i dvorištem.
 
Postoji i opterećenje sa vremenski ograničenim pravom korišćenja 19 smeštajnih jedinica hotela, u korist Ministarstva finansija Srbije, Poreske uprave i Regionalnog centra Novi Sad.
  • bora

    03.03.2021 06:39
    bas ne razumem
    Kako ja tumacim tekst pokrajna je sama sebi prodala i sama od sebe kupila.Od
    kud privrednoj komori Vojvodine toliki novac?Da li je privredna komora Vojvodine
    privatno vlasnistvo.
  • boger

    02.03.2021 19:15
    Cena m2?
    Čekajte, oko milion i dvesta hiljada evra za sve to? Koliki je taj suvlasnički udeo? Zar ovde više ništa nije preostalo da se mazne?
  • AV

    02.03.2021 16:57
    Aha, važi
    U pokrajinsku kasu? Ha ha haaaaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti