Dević: Priprema se teren da kompleks ATP Vojvodina kupi neko kome će Novi Sad dati da obavlja delatnost

Investitor nikada zaživelog kompleksa ATP Vojvodina Ilija Dević saopštio je da se priprema teren da tu investiciju kupi neko kome će Grad Novi Sad dozvoliti da obavlja delatnost.
Dević: Priprema se teren da kompleks ATP Vojvodina kupi neko kome će Novi Sad dati da obavlja delatnost
Foto: 021.rs
On je saopštio da, iako je od početka imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobuske stanice i servisnog centra u Novom Sadu, već 14 godina traje serija sudskih procesa "sa ciljem da se ta investicija otme".
 
Navodi i da je odluku o investiranju doneo na osnovu Odluke o izmenama i dopunama Generalnog plana Grada Novog Sada do 2021. godine, koje su u Službenog listu objavljene još aprila 2006. godine, kao i na osnovu izdatih upotrebnih dozvola.
 
"Na osnovu tih dokumenata dobio sam gradjevinske i upotrebne dozvole kojima je Grad potvrdio završenom gradnju objekata autobuske stanice i servisnog centra te mogu obavljati tu delatnost, ali odmah nakon izdate upotrebne dozvole, pod pritiskom meni nepoznatih lica odlučeno je da ta investicija ne može da funkcioniše u delatnosti za koje su dozvole dobijene", poručuje Dević.
 
Kako kaže, imao je poverenje da će država biti garant njegove investicije, ali se sada oseća prevarenim.
 
"Taj momenat i dokumentaciju ni jedan sud do sada nije uzimao u obzir prilikom odlučivanja. Priprema se teren da tu investiciju kupi neko kome će Grad dozvoliti da obavlja delatnost", zaključuje Ilija Dević.
 
Kako smo ranije pisali, kompleks ATP Vojvodina je ponuđen na prodaju u tri odvojene celine po početnoj ceni od oko 785 miliona dinara. Jednu celinu čini sama autobuska stanica od gotovo 5.000 kvadratnih metara, sa pratećom benzinskom stanicom i drugim objektima na parceli od oko dva hektara. Posebna celina je novi servis za autobusa sa pratećom manjom zgradom i parcelom većom od jednog hektara. Treća celina kompleksa ATP Vojvodina jeste stari servis i stara upravna zgrada na parceli većoj od jednog hektara.
  • bljuv

    06.03.2021 14:38
    na medto daleko od olazmih stanica GSP
    tuda prolaze jedna ili dve linije gradskog
    nasilno terate ljude da umesto jednog gradskog koristi vise
    sa sadasnje buske stanice moze se peske na dosta mesta sa one ne - mora neki prevoz
    sve smesteno za maltretiranje putnika
    noje joj tu mesto
  • Stiv

    05.03.2021 20:51
    Ilija DEVIĆ-ATP VOJVODINA
    Smem da se kladim da ATP kupuje Galens. Eto nama novog stambenog bloka.
  • Dragan

    05.03.2021 07:12
    Ah
    Naša Maja to je onaj stručnjak za atomsku energiju,stiskalac tastera u skupštini,prijatelj DS i Tadića koji su je oživeli.Mogla se i železnička stanica tu montirati jel je pruga jako blizu.Postojeća se ne vidi od parkiranih autobusa GSPa a i prljava je.Kad će njima niti zabranjeno parkiranje na stanici tu se mogao proširiti parkić,srušiti postojeću autobusku,žel stanicu pretvori u šopin mol ili galeriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti