Radovi u Karolja Seleša do kraja juna

Ulica Karolja Seleša, koja spaja Bulevar vojvode Stepe i Ulicu Somborska rampa, trenutno je u radovima i dobiće novu saobraćajnicu, pešačku stazu, (legalan) vodovod i kanalizaciju i osvetljenje.
Za radove vredne 21,4 miliona dinara nadležna je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u kojoj poručuju da će nova dvosmerna saobraćajnica, duga 240 metara, zameniti postojeću kolovoznu konstrukciju od drobljenog kamena koja je, zbog izrazitih oštećenja, godinama predstavljala veliki problem u smislu otežanog odvijanja saobraćaja.
 
"U cilju stvaranja uslova za bezbedno kretanje pešaka, biće izgrađena pešačka staza sa jedne strane ulice, a oko postojećih stabala planira se uređenje prostora radi fizičke zaštite samog stabla i navodnjavanje korenovog sistema. Umesto postojeće hidrotehničke infrastrukture, koja je nelegalna i nedovoljnog kapaciteta, predviđena je izgradnja nove kanalizacione i vodovodne mreže, a takođe će biti rešen i problem odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina", navode u upravi.
 
Karolja Seleša će dobiti i osam stubova javne rasvete. 
 
Planirano je da radovi budu završeni do kraja juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.