Prodavci i kupci u podne morali da napuste pijace, nejasna odluka novosadske "Tržnice" o radnom vremenu

Iako je "Tržnica" juče saopštila da će pijace za vikend raditi redovno, jutros je ta odluka promenjena, a u podne su prodavci i kupci bili primorani da napuste pijace.
Prodavci i kupci u podne morali da napuste pijace, nejasna odluka novosadske "Tržnice" o radnom vremenu
Foto: 021.rs
Ovaj potez "Tržnice" je nejasan, ako se uzme u obzir da je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji u petak nakon sednice Kriznog štaba jasno naznačio da će pijace raditi redovno tokom vikenda, kao i svi objekti sa hranom.
 
Međutim, u Novom Sadu su u podne svi morali da napuste pijace, ogorčeni zakupci, ali i kupci su se našli u čudu, a radnici koji su ih terali sa tezgi su se pozivali na odluku direktora. Kako dodaju prodavci, proizvodi koje su u naredna dva dana nameravali da prodaju će im propasti.
 
Kako 021 saznaje, na primedbu prodavaca da danas onda neće platiti dnevnu pijačarinu koja iznosi 1.200 din, rečeno im je da se plaća pun iznos, iako je radno vreme bilo skraćeno.
 
Podsetimo, "Tržnica" je juče saopštila da će pijace za vikend raditi redovno, a jutros je navela da je to promenjeno, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije, te da u subotu rade do 12 sati zbog Zadušnica, a da u nedelju ne rade. Saopštenje je potpisao Uroš Lončar, v.d. direktora "Tržnice", a nigde se ne objašnjava zašto je doneo takvu odluku, kao ni na osnovu čega je procenjeno da za novosadsku "Tržnicu" ne važi preporuka države.
 
Zakupcima niko nije odgovarao na pitanje kako ostale pijace u Srbiji neometano rade.
  • Pmila ns

    07.03.2021 17:13
    Pijaca
    Juce je bilo zaista uzasno na Limanskoj, trojica u zelenom(trznica) otvorili jedno krilo, drugo zakljucali, guraju se prodavci vukuci robu...mlecne proizvode...tuga i bes. Ovi zeleni veselo objavljuju da se u nedelju ne radi. Strasno! Sta sa kvarljivom robom, ko ce platiti stetu?
  • Pravnik

    07.03.2021 11:55
    Uredba
    Pre nego sto komentarise i pljujete po direktoru, firmi, drzavi itd da ne treba mozda malo da se edukujete, procitate recimo Uredbu Vlade Srbije pa onda iznosite misljenje.
    Po toj Uredbi rad pijaca je ogranicen i ne vidim nista sporno u tome da Trznica postupi u skladu sa tim, jer joj je to i obaveza..
    Da je slucajno radila pijaca i nije postupila po Uredbi Vlade, onda bi bilo pljuvanja kako se ne postuju mere itd itd
    Obrni, okreni pojedincima ne mozes udovoljiti..

  • Mile

    07.03.2021 11:04
    bojkot je lek
    Ovo je bezobrazluk i drskost pojedinca, koji se postavio iznad sistema. Bojkot Trznice i njenih usluga kao i saradnje sa njom. Pametnjakovic se nije setio da napravi raeda na samoj Trznici. Higijena je nula, bezbednost prolaska, prilaz vozilima i pesacima je nemoguc. Ceo dan sede po okolnim kafanama i primaju stimulans u dzepove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti