VIDEO: Otvaranje nove fabrike Kontinentala u Novom Sadu

Nemačka kompanija "Kontinental" danas svečano otvara novu fabriku za proizvodnju automobilske elektronike u Industrijskoj zoni Sever 4.
VIDEO: Otvaranje nove fabrike Kontinentala u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Otvaranju fabrike prisustvuju gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Kontinentala.
 
Ova kompanija je i u Kaću kupila parcele ukupne površine 31 hektar. 
 
U pitanju su dve investicije ukupne vrednosti 140 miliona evra u kojoj će za početak biti otvoreno 500 radnih mesta.   
 
U prvoj fazi realizacije nove investicije, "Kontinetal" je u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupio 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Kać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca i početak izgradnje tako da će ove godine Kontinetal započeti izgradnju dve fabrike u Novom Sadu.
 
U Kontinentalovom Istraživačkom razvojnom centru u Pupinovoj palati, u prostoru od 8.000 kvadratnih metara, trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju.
 
  • Марко Грбавица

    07.03.2021 13:17
    Браво
    Свака част, што више оваквих вести. Реално, ово је требала да буде топ вест а не нешто друго.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti