FOTO, VIDEO Bora Novaković tvrdi: Slavski kum novosadskog SNS-a zaradio 341 milion dinara od poslova sa javnim preduzećima

Predsednik Gradskog odobra Narodne stranke Borislav Novaković optužio je gradsku vlast i Srpsku naprednu stranku da su omogućili da član naprednjaka Marko Bosanac Boske sklopi niz ugovora sa javnim preduzećima, zahvaljujući čemu su njegove firme proteklih godina zaradile 341 milion dinara.
FOTO, VIDEO Bora Novaković tvrdi: Slavski kum novosadskog SNS-a zaradio 341 milion dinara od poslova sa javnim preduzećima
Foto: 021.rs

Bivši gradonačelnik Bora Novaković izneo je tvrdnju da je Bosanac, kao jedan od najbližih saradnika gradonačelnik Miloša Vučevića, iskoristio uticaj i tako dobio unosne poslove kod javnih gradskih firmi preko, kako navodi, fingiranih tendera.

Novaković je pokazao i fotografije sa obeležavanja stranačke slave. On smatra da se uticaj Marka Bosanca, "koji je navodno samo član ove stranke", vidi po tome što je bio i slavski kum novosadskog SNS-a. Na tim svečanostima, kako se može videti na fotografijama, Bosanac stoji pored Vučevića, dok su u drugom planu funkcioneri ove stranke koji ima važne stranačke, gradske ili državne funkcije.

Šef gradskog ogranka Narodne stranke kaže da Bosanac poslove dobija uglavnom preko firmi "Montop HRS" iz Novog Sada, "Montop Pro" iz Veternika i "Montop Pro Technology" koje su sklopile ugovore sa Gradskim zelenilom, Lisjem, Čistoćom, Vodovodom, Informatikom, Gradskim saobraćajnim preduzećem.

 

 

"Nesumnjivo je reč o trgovini uticajem, nesumnjiv je odnos prijateljstva i poverenja između gradonačelnika Vučevića i Bosanca. Izvori iz javnih komunalnih preduzeća mi govore da Bosanac uteruje strah u koste direktorima, a i jasna je poruka direktorima kada se ovaj pojavi na slavi, u prvom redu sa gradonačelnik. Uz to, poslednji put je bio i slavski kum, to je znak da sa njim treba da posluju jer je čovek od Vučevićevog poverenja. Takođe, na tim tenderima ne postoji zatvoren sistem, jer svi koji još učestvuju fingiraju ponude i u sistemu su Srpske napredne stranke. To znači da su javne nabavke formalno u redu, ali neformalno to je krivično delo trgovina uticajem", poručuje Novaković.
 

Posted by Милош Вучевић on Уторак, 27. октобар 2020.


Novaković poziva istražne organe da ispitaju poslovanje Bosanca sa javnim preduzećima i odnos sa Vučevićem, iznoseći tvrdnju i da se radi o osobi koja je osuđena na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja pred Osnovnim sudom u Novom Sadu. Kako kaže, osobi koja je osuđena za nasilničko ponašanje nije mesto pored gradonačelnika Novog Sada.

Ovaj opozicioni političar najavljuje da će se i u narednom periodu baviti slučajem Bosanca i da će javnosti otkriti dokumente o sprezi i poslovima sa gradskim preduzećima koje su mu omogućile milionsku zaradu.

  • Duško

    11.03.2021 22:14
    Č
    Da li je to onaj prepošteni Bor solunac što jr glasao iz Soluna ??
  • Novosadjanin

    10.03.2021 18:51
    Novosadski
    Pa i ti ai osudjen
  • Memorija

    10.03.2021 18:50
    O postenju
    A da se prisetimo i minulog lisavanja slobode g. Novakovica :
    https://www.blic.rs/vesti/hronika/borislav-novakovic-osuden-na-tri-i-po-godine-zatvora/8ty2p8r

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti