U Novom Sadu isti broj novozaraženih kao i juče, više pacijenata u bolnicama

Juče je u Vojvodini registrovan 791 novi slučaj kovida-19, a dan ranije ih je bilo 1.035.
U Novom Sadu isti broj novozaraženih kao i juče, više pacijenata u bolnicama
Foto: 021.rs
Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, 682 (86,2%) je dokazano brzim antigenskim testom, a ovi pacijenti predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novozaraženih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa. 
 
Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu - 269, isto kao i juče. Među njima, takođe, dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo koje čini više od 75% slučajeva, a među njima najviše je osoba starih od 30 do 50 godina.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 12.881. 
 
Najviše aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.748, dok je u ostalim opštinama trenutno manje od 1.000 aktivnih slučajeva.
 
U bolnicama povećan broj pacijenata
 
U bolnicama u Novom Sadu danas je na lečenju 361 kovid pacijent, dok ih je juče bilo 334. Na respiratorima je 28 osoba, troje više nego juče.
 
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе sе lеče 264 pаciјenta, od kojih je 19 na respiratorima. 
 
Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 97 kovid pacijenata, od kojih je devet na mehaničkoj ventilaciji.
  • Maki

    14.03.2021 15:45
    Obiasnjenje
    Brzi testovi su manje precizni, ali to nisu oni seroloski brzi testovi koji su se radili na pocetku. Ovo je takodje bris i daleko je pouzdaniji od onog iz krvi. E sada kada je neko negativan na ovom brzom testu, a ima simptome onda se radi PCR da bi se utvrdilo da li je ipak pozitivan ili ne. Onaj ko je pozitivan na brzom testu nema potrebe da mu se radi i PCR.
  • Kole

    14.03.2021 14:01
    Neka plate
    Potpišete one koji na žurkama i koje kude krše pravila pa kad se razbole neka plate bar pola troškova lečenja.
  • Zokins

    14.03.2021 12:48
    Testiranje
    Ovo znači da se PCR testovi izvode u manjem broju, a više se testira brzim testovima koji su manje precizni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti