FOTO: Prekrečen grafit sa pretnjama opozicionim aktivistima

Grafit sa imenima aktivista opozicionih stranaka i pretećom porukom, koji je bio ispisan na Telepu, prekrečen je.
FOTO: Prekrečen grafit sa pretnjama opozicionim aktivistima
Foto: 021.rs
Grafit sa imenima Brajana Brkovića (SSP), Dejana Bagarića (DS), Davora Stefanovića i Mie Milić (oboje PSG), uz četiri ocila, natpis "stop autošovinistima" i sa pretećom porukom "spisak postoji", osvanuo je proteklog vikenda na zidu na Bulevaru patrijarha Pavla.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je da "u našem Novom Sadu i višeetničkoj Vojvodini i Srbiji nema mesta za bilo koju vrstu diskriminacije i netolerancije". 
 
"Svaki grafit takve sadržine biće po hitnom postupku prekrečen, a naše komunalne službe, kao i do sada, i ubuduće će u najbržem roku reagovati na pokušaje širenja govora mržnje ispisivanjem grafita. Novi Sad svakim danom pokazuje da u njemu nema mesta za one koji pokušavaju da pošalju takve poruke. I mi kao društvo moramo sve da učinimo i sprečimo svako slovo i svaki glas mržnje prema drugom i drugačijem, čak i insinuacije na govor mržnje i netrpeljivost po bilo kom osnovu", rekao je Vučević.
 
Foto: DS
 
Pojavu ovog grafita osudile su pojedine političke partije.
 
Pokret slobodnih građana zahteva od nadležnih institucija da hitno pokrenu istragu i kazne osobe koje su pozvale na smrt aktivista. Demokratska stranka  je upozorila gradonačelnika Miloša Vučevića i Aleksandra Vučića "da su od danas odgovorni za živote i bezbednost mladih ljudi čija su imena ispisana na zidu na Telepu". 
 
"Očigledno da je cilj ovih pretnji i poruka mržnje da zaplaši aktiviste, ali smo sigurni da će one postići kontraefekat i da će ove hrabre, mlade ljude samo ojačati u uverenju da rade pravu stvar i da se nalaze na pravoj strani istorije", ocenila je inicijativa "Vidi, gari, ne može!", koja okuplja javne ličnosti, nevladine organizacije i opozicione političke stranke. Stranka slobode i pravde navodi da otvorene pretnje predstavljaju jasan znak "da je bezumni režim u poslednjem stadijumu vladavine spreman na sve kako bi odložio neizbežno - potpuni slom". Više o ovim reakcijama čitajte OVDE.
  • Лиманац

    17.03.2021 00:47
    Боц боц
    Њима није сметао текст већ оно десно од њега.
  • još

    16.03.2021 08:27
    Trebalo je nastaviti sa krečenjem još udesno
  • 161

    16.03.2021 00:47
    * ja vas i vaše komunalne služve, što ne navrate do Naselja tamo grafita mržnje kolko oćeš godinama stoje i množe se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti