I dalje raste broj kovid pacijenata u Novom Sadu

I dalje se povećava broj hospitalizovanih kovid pacijenata u Novom Sadu.
I dalje raste broj kovid pacijenata u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U najvećem gradu Vojvodine ih je ukupno 378, dok ih je juče bilo četvoro manje. Na respiratorima je ukupno 31 pacijent, isti broj kao i juče.
 
Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine se nalazi 285 kovid pacijenata, od kojih je 23 na respiratorima. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na lečenju su 93 kovid pacijenta, od kojih je osmoro na mehaničkoj ventilaciji.
 
Napomenimo da zdravstvene ustanove godinu dana ne daju podatke o broju umrlih odnosno o broju kovid pacijenata koji su otpušteni sa lečenja.
  • Dacha NS

    17.03.2021 23:01
    Strasno
    Danas sam bio sa namom na infektivnoj celo poslepodne do 20h,ko god je usao ostao je da lezi jer je pozitivan na kovid i poslat iz respiratornog centra sa Novog naselja.
  • U zeki grm

    17.03.2021 21:58
    Tajming
    Imunitet je jako opasan kad je u kombinaciji sa koronom kazu dri .
    "Ono što jeste strašno jeste što zbog nje bitku sa životom gube i oni mladi i jedri. Iako nisu prethodno bili bolesni, kada takav virus uđe u organizam i počne da napada zdrava tkiva i ćelije, dolazi do snažnog i burnog imuno odgovora koji dovodi do teške kliničke slike, ali i fatalnih posledica "- naglašava prof. dr Ranković.
    Dakle odgovor izaziva tešku kl sliku težu nego kad je slabiji.
    Tom logikom je i vakcina spas kao preventiva a opasnost kad je dockan. Zato se mnogi vakcinisani dok ne steknu imunitet zaražavaju i zato je po mom zaključku najlaičkijem na osnovu izjava lekara zaražavaju više nego pre jer imunitet dovodi do većih upala od same korone.
    Ima logike jer napr i rekreacija poboljsava cirkulaciju i imunitet a videlismo dosta njih ne potpuno zravih da ne dobiju koronu a dovoljno aktivnih da imaju imunitet jači od ostalih najbrže odu.Zato valja mirovati da se ne razvija imunitet koji će pojesti telo upalom izbacivanjem mrtvih ćelija koje su ostale posle corone.
    I najjači imunitet ne može da odoli ako ima mnogo virusa corone (timski rad) a posle još spasavjući domaćina može i da ga dokrajči.
    Tako jei kod drugih gripova ne samo kod corone .
    Odbrana ubitačnija od napada.
    Veoma svestran virus sve pred sobom čisti i jake i slabe
  • Novosadjanin

    17.03.2021 19:57
    Stari
    Nema onog iz Brcko distrikta da komentsrise..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti