Komunalna milicija zatvarala šaltere za prodaju hrane i pića u Novom Sadu

Novosadska komunalna milicija i inspekcija su tokom dana reagovali na pojavu prodaje hrane i pića na šalterima, što je trenutno zabranjeno odlukom Vlade Srbije u sklopu borbe protiv širenje korona virusa.
Komunalna milicija zatvarala šaltere za prodaju hrane i pića u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako su naveli za 021.rs, sa otvorenim šalterima u toku prepodneva zatečeno je devet objekata i tri su nakon usmenih naredbi prestali sa kršenjem propisa.

"Od ovih devet, tri objekta su registrovana kao proizvodnja hleba i pekarskih proizvoda kojima je rad dopušten, jedan objekat je imao šaltersku prodaju pića i isti je zatvoren usmenim naređenjem. Za tri je ustanovljeno da preko šaltera izdaju hranu za dostavu i dva su uočena tokom kontrole patrole komunalne milicije, ali su prestali sa radom na osnovu usmenog naređenja", naveli su iz Gradske inspekcije.

U ovoj gradskoj upravi su naveli da komunalni milicioneri i drugi sektori, u skladu sa Uredbom Vlade i Naredbom Gradskog štaba, u toku dana neprestano rade kontrolu poštovanja odredbi u skladu sa planom proriteta i raspoloživim ljudstvom.

Kako su objasnili, objekti prvog prioriteta su objekti u kojima se u zatvorenom prostoru može okupiti veći broj osoba (kafići, restorani, barovi, objekti za priređivanje igara na sreću, objekti trgovine na malo, trgovinski centri...), a objekti drugog prioriteta su objekti u kojima se u zatvorenom prostoru može zadržati manji broj lica (kozmetički saloni, frizerski saloni i drugi), dok su prioritet trećeg reda objekti ispred kojih se na otvorenom prostoru mogu zadržavati lica radi korišćenja usluge (šalteri i kiosci za prodaju hrane).

Kako je izgledalo prepodne na novosadskim ulicama pogledajte na OVOM LINKU.

  • Nole

    19.03.2021 21:26
    Samo me zanima gde je više kod nas CRVENA LINIJA
  • Nemus

    19.03.2021 14:34
    Tooooo milicijooooo
    Toooooo miliciiiiijo, udri, hapsi
  • pera

    19.03.2021 14:28
    sns kriminal i zakon za siroti
    izadjite i branite svoje zivote od causeskua i njegove bande bolje grob nego rob

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti