Uklanjaju se bilbordi po Novom Sadu

Svi bilbordi koji se nalaze na teritoriji Novog Sada, a nisu bilbordi kompanije "Alma Kvatro" biće uklonjeni u najskorijem periodu, rekao je šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev.
Svi bilbordi koji se nalaze na teritoriji Novog Sada, a nisu bilbordi kompanije Alma Kvatro (Alma Quattro) biće uklonjeni u najskorijem periodu, rekao je šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev. Ta beogradska firma je monopol na postavljanje bilborda dobila još kada je gradonačelnica Novog Sada bila Maja Gojković. Osim nje, nijedno preduzeće nema odobrenje za postavljanje bilborda koje izdaje Zavod za izgradnju grada, navodi šef komunalne inspekcije.

"Na teritoriji grada samo jedna kompanija može da postavlja bilborde na javnim površinama i tih bilborda ima oko 300. Što se tiče ostalih, sem pomenute mreže, oni mogu da se podele prema tome gde su postavljeni, a zajedničko im je to da nemaju odobrenje za postavljanje, koje izdaje Zavod za izgradnju grada", kaže za Radio 021 Srđan Jakovljev.

U proteklih desetak dana oklonjeno je više od 20 bilborda na više lokacija, među njima su i bilbordi firme Sistem bilbord (System bilbord) sa zida na Bulevaru kralja Petra I. Nemanja Belobrk iz ove firme kaže za 021 da su, prema odluci Ustavnog suda iz 2004. godine, fasada i krov vlasništvo onoga čiji je objekat zbog čega gradske vlasti nemaju pravo da naplaćuju komunalnu taksu, pa su rešili da bilborde uklone.

"Imamo ugovor potpisan sa vlasnikom objekta. Prema tom ugovoru plaća se godišnja zakupnina i plaća se porez državi, tako da što se tiče odnosa prema državi sve ide regulisano. Jedino sporno su te neke gradske odluke, koje su oni doneli iz razloga da bi naplaćivali ono na šta nemaju pravo.", kaže Nemanja Belobrk.

Sledeći na redu za uklanjanje su bilbordi firme Promo grup (Promo group) kao i bilbordi brojnih manjih kompanija.
  • SB

    06.07.2011 14:35
    Svaka cast
    Svaka čast svim ovim ljudima koji nas podržavaju u borbi protiv ovakvih neustavno-monopolističkih gradskih odluka!

    Dalibor SB
  • Gagi

    06.07.2011 13:51
    Moc
    zakon se sprovodi po volji pojedinaca,stradaju mali na njima se dokazuje moc vlasti, birokratija opravdava svoje postojanje.jos uvek misle da mi postojimo zbog njih a ne oni zbog nas,vole da im se klanjamo,da puzimo,u suprotnom rezu bez pardona.A, partiska pripadnost,zamenjuje znanje na radnom mestu,nikada ne bi bili na mestima gde jesu.Jadna ova drzava.
  • moje ime

    06.07.2011 10:38
    naslov
    meni je zaista zao da se ovakve stvari desavaju (nekim ljudima). Ono sto podrzavam u citavoj prici jeste firma SYSTEM BILBORDI ... za razliku od nekog TUPAVCA VLADIMIRA cija se firma zove bubbler media marketing a dolazi negde sa severa backe. Zaista i najiskrenije zelim da sve tvoje bilborde povade od Subotice do Kosova. Ti si bre kreten ali nema ko da ti kaze.
    Dalybore uz tebe smo.
    Moje ime

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.