"AstraZenekom" u Novom Sadu mogu da se vakcinišu i stranci, punktovi rade tokom vikenda

Novosađani, ali i svi drugi, računajući i strane državljane, mogu da se, bez poziva i prijave, na Novosadskom sajmu vakcinišu protiv korona virusa vakcinom "AstraZeneke".
"AstraZenekom" u Novom Sadu mogu da se vakcinišu i stranci, punktovi rade tokom vikenda
Foto: 021.rs
Kako je potvrđeno za 021.rs, vakcinacija ovom britansko-švedskom vakcinom, dok traju zalihe, omogućena je za sve zainteresovane. Vakcinacija "AstraZenekom" za sve, pa i za strane državljane, omogućena je na svim punktovima u Srbiji. Pojedini mediji navode da se vakcina sada daje svima jer je rok za upotrebu 29. mart.
 
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas kaže za 021.rs da bi danas i tokom vikenda trebalo da se daje "AstraZeneka" bez poziva, dok će oni koji imaju poziv primati prvu dozu "Sputnjik V".

"Radimo redovno za vikend. Trebalo je danas da bude organizovana imunizacija prvom dozom 'Sputnjik V', ali vakcina nije došla iz Beograda, tako da će se to pomeriti za subotu i nedelju. Takođe, radimo davanje druge doze svih vakcina. Naše ekipe će tokom vikenda završiti i obilaske nepokretnih po kućama", objašnjava Vukas.
 
Vukas za 021.rs navodi da su studenti takođe pozvani da dođu na Novosadski sajam da se vakcinišu "AstraZenekom", jer se njihova imunizacija više ne obavlja u Zavodu za zaštitu studenata. 
 
On dodaje i da je u Novom Sadu vakcinisano više od 140.000 ljudi, dok je na svim punktovima revakcinisano više od 60.000 građana.
  • Stole

    27.03.2021 06:29
    Vakcinacija
    Jel neko zna da mi kaze dali i kakav je red za vakcinaciju na sajam u novom sadu jer dolazim iz makedonije jer ima reda ili ko kako dode ima li mnogo guzve.pozz svima
  • AS

    26.03.2021 18:07
    Revakcina
    Jutros pozvana na revakcinu Sputnjik V. Kad sam došla, nema vakcine nije stigla iz Beograda.Ne znaju kad će stići. Rečeno mi: Dođite u ponedeljak da vidite, najsigurnije je. Zvala zatim Batut, kažu biće najverovatnije u toku nedelje. Znači, ako imate poziv za drugu dozu za danas, vakcine. NEMA.
  • Koja

    26.03.2021 16:12
    @Pan5er
    Čekao 2 meseca Fajzer i nisu me pozvali. Na kraju primio Astrazeneku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti