Konačno će biti postavljen semafor na uglu Danila Kiša i Braće Ribnikar

Novi Sad raspisao je tender za projektovanje semafora na uglu ulica Braće Ribnikar i Danila Kiša, saznaje 021.rs.
Konačno će biti postavljen semafor na uglu Danila Kiša i Braće Ribnikar
Foto: 021.rs
Ova raskrsnica na Grbavici biće semaforizovana zbog velike gustine saobraćaja, blizine škola i tokova pešaka, navodi se u konkursnoj dokumentaciji. 
 
Proteklih godina na ovoj raskrsnici dogodilo se više saobraćajnih nezgoda u kojima su povređeni pešaci. 
 
Osim postavljanja semafora, Uprava za građevinsko zemljište i investicije u dokumentaciji navodi da bi projektom trebalo da se predvidi i uređenje saobraćajnih površina na uglu Braće Ribnikar i Danila Kiša, uklanjanje razdelnog ostrva iz centralnog dela raskrsnice, kao i uklanjanje ivičnjaka sa biciklističkih staza. 
 
Semafor treba da bude usklađen sa okolnim semaforima i da bude povezan na Sistem automatskog upravljanja saobraćajem, a biće i opremljen zvučnim signalima za slepa i slabovida lice i vremenskim displejima. Procenjena vrednost nabavke je 550.000 dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 12. aprila.
  • MonteDushano

    30.03.2021 17:35
    Znate šta? Postavljanje semafora na raskrsnici Bulevara kralja Petra i ulice Kraljevića Marka je bilo živi apsurd.
  • boger

    28.03.2021 09:32
    Izvrnuta logika
    Gde ima više od jedne saobraćajne trake u istom smeru svaki pešački prelaz bez semafora predstavlja ruski rulet i tu nije pitanje "Da li će?" nego "Kada će?". Sa te strane, sve je u redu... Jedino... Da li baš mora semafor na svakih 50 metara? Da li baš svuda mora pešački i biciklistički prelaz? Meni je to da pešaci&biciklisti imaju prednost na kolovozu podjednako logično kao da automobilisti imaju prednost na trotoaru i iz tog nesklada sa realnošću se svakodnevno dešavaju nesreće. Brzo i neometano funkcionisanje saobraćaja je apsolutno neophodno a ovakvo gušenje protoka ima ogromne posledice po ekonomiju i ekologiju. Pomislite samo; kada bi svako vozilo u gradu provelo samo po pet minuta dnevno manje u gužvi koja bi se mogla izbeći kolike bi to bile uštede u vremenu, gorivu i zagađenju. Život u ovom gradu postaje nepodnošljiv zato što je prenaseljen ljudima koji ne razumeju da moraju da se prilagode tome da nisu sami na ulici.
  • Proleće

    28.03.2021 00:30
    Novo Naselje
    Sad može i kod "Meridiane"... Opasan pešački prelaz...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti