U Novom Sadu povećan ukupan broj zaraženih kovidom

U protekla 24 časa u Novom Sadu je registrovano još 212 novoobolelih od kovida, što je 66 manje nego juče.
U Novom Sadu povećan ukupan broj zaraženih kovidom
Foto: 021.rs
U istom periodu u Vojvodini je virus korona utvrđen kod još 978 ljudi, odnosno kod 299 osoba manje nego juče.
 
"U strukturi novih slučajeva 862 (88,1 odsto) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa", navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 17.462, dok je u Novom Sadu 4.375, što je 167 više nego juče. U Pančevu i Subotici ih je trenutno više od 1.400. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Ova zdravstvena ustanova ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa porastom trenda obolevanja i visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji 44 opštine i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opštine Titel.
 
Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti