Balaševićev grob premešten u porodičnu grobnicu

Grob legendarnog pesnika i kantautora Đorđa Balaševića premešten je u porodičnu grobnicu koja je izgrađena na zahtev porodice Balašević, navode u Lisju.
Balaševićev grob premešten u porodičnu grobnicu
Foto: 021.rs
Balašević je preminuo 19. februara, na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a posle 40 dana od smrti pesnika izgrađen je spomenik u porodičnoj grobnici u koju su premešteni posmrtni ostaci umetnika.
 
"Obaveštavamo javnost da je JKP 'Lisje' Novi Sad, koje se bavi upravljanjem grobljima i sahranjivanjem, u skladu sa Zakonom i željom porodice izvršilo ekshumaciju pokojnog Đorđa Balaševića", navodi ovo preduzeće.
 
Porodična grobnica u kojoj počiva Đorđe Balašević nalazi se ispod krošnje četinara, svega nekoliko metara od mesta gde je sahranjen 21. februara ove godine. 
 
Pored imena novosadskog kantautora nalazi se krst, kao i stih njegove pesme "Portret mog života" koji glasi: "Bez crne bela ne bi vredela".
  • Zrenjaninac

    02.04.2021 22:16
    Primereno veličini kakav je bio Đole - izdvojena grobnica u prvom polju, u senci četinara, s utiskom da je grob velikana, što ustvari i jeste. Dobri naš i Veliki Ðole, počivaj na ovom mestu u miru zauvek, neka ti je laka zemlja crna panonska... Dolazićemo ti na hodočašće, a od sada uvek kad čujem "Portre života mog", prva će asocijacija biti ta crna boja, neizbežno... Vole te, dok je sveta i veka, tvoji i Oljini Zrenjaninci.
  • ZokiNS

    31.03.2021 18:31
    Đole
    Malo je i da se grad nazove po njemu!!
  • Audie Palmer

    31.03.2021 16:11
    Ni ova zemlja, sasvim sigurno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti