LSV: Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila spaljivanje vojvođanske zastave u Ruskom Krsturu.
Prethodno su uhapšene osobe koje su sa prostorija javnog preduzeća u Ruskom Krsturu tokom dana skinule zastave Vojvodine, Srbije i zastavu rusinske nacionalne manjine, a zatim spalile vojvođansku.
 
"Pozivamo sve aktere društvenog života, posebno nosioce vlasti i medijske kuće, da zaustave sve veću poplavu netolerancije, govora mržnje i provokacije međunacionalnih sukoba", naveo je LSV u saopštenju za javnost.
 
Ocenili su da je potrebno sistematski osuđivati netoleranciju, govor mržnje i šovinizam, a propagirati razumevanje i poštovanje među narodima, kao i toleranciju prema različitom.
 
"Paljenje vojvođanske zastave, koja nema nacionalna obeležja, jeste put ka urušavanju multikulturalizma, tradicije suživota i dobrosusedskih odnosa u višenacionalnim sredinama", navodi se u saopštenju.
 
Podseća se da Ustav Srbije propisuje da Vojvodina ima svoja obeležja i zaključuje da je paljenje vojvođanske zastave vandalski čin i protivustavno i krivično delo.
  • Лиманац

    02.04.2021 01:06
    Укините више ту крпу.
  • Miloš

    01.04.2021 15:58
    Vojvođanin
    Postovani, M Pupin je otac moderne telefonije, sonara, tjunera, komunikacije pilota u pokretu aviona, rendgena kakvog mi danas koristimo i bio zahvalan Bogu za saznanja, zalozio svo bogatstvo za Srbiju u 1 sv ratu i 1919 u Parizu spasio slovence i hrvate da su ovi plakali od srece..
    On, Lajos Dunafalvi i slicni njima treba da budu zvezde vodilje svakom coveku mesto av,canka nekih zabavljaca licemera i drugih parazita.

    Objektivno, ko je izgradio livnicu u Kikindi a prva ruda na 500 km, na Ceneju najplodnijoj zemlji zateg'o farmu, davao fruktalu sirovine a debole placao preradjevine, NS mlekara uvozila mleko iz Segedina ali nije ulagao ni u Vojvodinu ni u druge srpske krajeve, onaj sto je na srpskim teritorijama organizovao frontove a u ndh nije ispalio metak je dizao kredite i zaduzio nas a stvarao prividnu sliku deleci pare, razorio z Bosnu i naseljavao Vojvodinu, e on tada a njegovi sledbenica danas prodaju i rasprodaju a ne trepnu..
    Ko vadi rudu iz trepce, siptari ili ameri ? Ko otima naftu iz sirije ?
    Cije su banke, trgovine, rudnici, benzinske i svasta nesto po Srbiji ?
    U lidlu i dr tc paprika 20 din kod seljaka 50, kada se unisti seljak i pobegne glavom bez obzira sta onda???

    U zadnjih 30 god su jedne te iste face samo na drugim polozajima, kolju vola za kilo mesa nit se boje Boga ni naroda !

    Madjarska je imala hrane a danas jedu parizere, bili sv prvaci u izvozu guscije dzigerice a sad uvoze iz brazila, istocna Madjarska skoro pusta, pitajte ko je njih razorio .
  • Vojvođanin

    01.04.2021 14:37
    Ma da, tako je Miloše. U nedostatku argumenata prelazi se na gusle i neki ponos. Koga još interesuje M Pupin i gusle?
    Lepo ti nama objasni kako je jedna prosperativna regija sa mnogo potencijala opustošena i svedena na samu propast od 89-te. Lepo objasni šta se to značajno izgradilo u ovom vremenskom perijodu na teritoriji Vojvodine. Gde je onih 7% ustavom zagarantovanih iz budžeta?
    Jel ima Vojvodina opremljene domove zdravlja? Škole sa toaletima koji rade? Putnu infrastrukturu? Radna mesta?
    Nema. Pojeli patriJoCki skakavci i zamotali se u "kosovo je srbija" nasušno jalovo geslo. 30 godina krađa, malverzacija, laži,  obmana, skandala ...

    I onda se nađe budala i zapali zastavu o kojoj ništa ne zna ...

    Vređate brate, ali baš vređate!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti