U Vojvodini 1.288 novih slučajeva korone, u Novom Sadu 283

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.288 novih slučajeva, što je za 49 manje nego dan ranije.
U Vojvodini 1.288 novih slučajeva korone, u Novom Sadu 283
Foto: 021.rs
Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 283 (46 manje nego juče), među kojima dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.
 
Među njima su 1.127 slučaja (87,5%) dokazana brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti, predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa. 
 
Institut ovu situaciju ocenjuje krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa. Smatraju da u narednom periodu treba dodatno posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 19.344.  Najveći broj obolelih je u Novom Sadu - 4.873, u Pančevu više od 1.600, a u Subotici ih je trenutno više od 1.400. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Podsetimo, smanjen je broj kovid pacijenata na lečenju u Novom Sadu. Trenutno ih je 399, dvoje manje nego juče. Na respiratorima je 36 pacijenata, isti broj kao i juče.
 
Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine je 310 kovid pacijenata, od kojih je 25 na mehaničkoj ventilaciji. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici se leči 89 pacijenata, od kojih je 11 na respiratorima.
 
S druge strane, nije poznato da li je neki pacijent preminuo ili otpušten sa lečenja, jer zdravstvene ustanove više od godinu dana ne daju ove podatke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti