Novi Sad konačno inicira izgradnju groblja za kućne ljubimce, planira se uz prihvatilište u Šangaju

Novi Sad bi konačno trebalo da dobije groblje za kućne ljubimce, a to zavisi od toga da li će Vlada Srbije pristati da otuđi zemljište i da ono pređe u svojinu Grada Novog Sada.
Novi Sad konačno inicira izgradnju groblja za kućne ljubimce, planira se uz prihvatilište u Šangaju
Foto: Pixabay
Lokacija na kojoj se planira groblje za kućne ljubimce je u Šangaju, u neposrednoj blizini postojećeg prihvatilišta "Zoohigijene i veterine" na Putu šajkaškog odreda bb.
 
Površina o kojoj je reč je nešto veća od 10 hektara. 
 
Po dobijenoj saglasnosti Vlade, krenuće se u izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju groblja za kućne ljubimce, za koju je ove godine već planirano četiri miliona dinara. Prethodno je potrebno da celu ideju odobri većina odbornika u Skupštini grada na predstojećoj sednici u ponedeljak, 5. aprila.
 
Podsetimo, ideja o groblju za kućne ljubimce u Novom Sadu postoji godinama unazad, ali bez konkretnih koraka. Poslednji put se groblje, kao tema, pojavilo u predizbornoj kampanji grupe građana "Sasvim druga priča" na lokalnim izborima prošle godine, kad je ta inicijativa najavila lobiranje za ovu ideju ukoliko uđe u Skupštinu grada sa svojim predstavnicima, što se nije dogodilo. 
 
Samo prihvatilište "Zoohigijene" počelo je da radi 2014. godine.
  • Ivan ns 021

    04.04.2021 13:35
    Strasno!
    Sta sve treba novosadjanima , a oni prave groblje za macke!?!? Dal je realno???? Sramota. Sram vas i stid bilo.
  • Zdenko degenko

    03.04.2021 09:07
    Hoće biti odvojena groblja za mačke i kerove različitih veroispovesti?
  • Uroš

    02.04.2021 21:32
    Čemu
    Za par bogatih usamljenih baba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.