Direktorska smena u Informatici: Kresojević iz fotelje, Stojsavljević u fotelju

Vršilac dužnosti direktora JKP "Informatika" Siniša Kresojević podneo je ostavku, a na njegovo mesto dolazi Gordana Stojsavljević, dosadašnja pomoćnica direktora u JP "Urbanizam".
Direktorska smena u Informatici: Kresojević iz fotelje, Stojsavljević u fotelju
Foto: 021.rs (Ilustracija, Pixabay)

Njegova ostavka je poslata Skupštini grada i nije obrazložena, a dolazi šest meseci od imenovanja ovog naprednjaka na funkciju direktora. Po zakonu, v. d. stanje može da traje i godinu dana, a svedoci smo i nekih dužih "v. d. mandata".

Kresojević nije obrazložio svoju odluku, samo se zahvalio na saradnji. Iz "Informatike" nisu odgovorili na pitanja 021.rs o razlozima Kresojevićevog odlaska do objavljivanja ovog teksta. 

Sada već bivši v. d. direktor rođen je u Vukovaru, 1980. godine. Srednju školu, fotografski smer, završio je u Novom Sadu, a kasnije je postao diplomirani ekonomista na FIMEK-u. U njegovoj radnoj biografiji do dolaska Srpske napredne stranke nema mnogo toga. 

Pre odlaska u "Informatiku" bio je odbornik u Skupštini grada, a zaposlenje je našao u Zavodu za izgradnju grada, da bi 2018. avanzovao u direktora Slobodne carinske zone. Kao v. d. direktor "Informatike" nije se mnogo pojavljivao u javnosti, što je i svojevrsna praksa direktora javnih preduzeća iz vladajuće stranke.

Direktorsku fotelju u "Informatici" od Kresojevića će naslediti Gordana Stojsavljević iz Petrovaradina. Kako se navodi u odluci koja će se naći pred odbornici u Skupštini grada u ponedeljak, 5. aprila, Stojsavljević je magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i menadžmenta.

Drugih detalja iz njene biografije nema u skupštinskoj odluci, ali nešto više može da se otkrije u biografiji iz Urbanizma, u kom je bila prva pomoćnica direktora. 

Stojsavljević je rođena 1974. godine u Novom Sadu, a diplomirala je na Fakultetu za preduzetni menadžment "Braća Karić", gde se specijalizovala za upravljanje preduzećem. Potom je magistrirala na Fakultetu tehničkih nauka.

U biografiji se navodi i da je od 2005. do 2012. godine radila u novosadskoj kompaniji "Cesla IB Invest" na poslovima iz oblasti finansija.

Po dolasku naprednjaka na vlast, od 2012. do 2014. godine, radila je u JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" na poslovima savetnika direktora i pomoćnika direktora. Od 2014. godine radi u JP "Urbanizam" gde je obavljala dužnosti šefa kabineta, savetnika direktora i prvog pomoćnika. 

  • Ceca

    06.04.2021 12:11
    Bravo
    Bravo Gordana, uvek si bila vredna!Jedna od najboljih đaka škole u Petrovaradinu.Od malih nogu si pokazala da vredan rad i trud vode do uspeha!!Sve najbolje u tvojoj budućoj karijeri i da ostaneš uvek onakva kakvu te pamtimo, dobra majka,vredan radnik ,dobar čovek i veran prijatelj.
  • Petar

    03.04.2021 18:28
    Morao sam da se umešam
    Samo da razjasnimo, kada se ceć polemiše o obrazovanju - magistar i master nije isto! Srećno Gordana.
  • Jova

    03.04.2021 18:19
    Opaaaa... Bokan dobio preduzeće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti