Treća licitacija stana penzionerke iz Novog Sada najavljena za sutra: "Ne mogu da dozvolim da mi neko oduzme dom"

Nakon što su dve licitacije stana Novosađanke Lidije Molnar sprečene, za sutra je zakazana treća. Ponovo je planirano da se zajedno sa Lidijom ispred kancelarije izvršitelja okupe solidarni građani kako bi sprečili prodaju stana.
Treća licitacija stana penzionerke iz Novog Sada najavljena za sutra: "Ne mogu da dozvolim da mi neko oduzme dom"
Foto: 021.rs
Lidija za 021.rs kaže da veruje da se solidarnošću može uticati na prodaju.
 
"Ja mislim da mora da utiče ako se ne proda stan, jer je najbitnije da se ne proda. Ako se po treći put ne proda, onda izvršitelj više nema pravo na prodaju, već poverilac, što je u mom slučaju država", objašnjava.
 
Za 17 godina koliko je trajao sudski proces ona je za sudske troškove ostala dužna 20.000 evra, plus, kako navodi, vrednost stana koji se stavlja na licitaciju, a pre dve godine je dug kod izvršitelja bio oko šest miliona dinara
 
"Ja ne volim reč dužna. Ja nisam nikom dužna. Njihova potraživanja bi me ostavila na ulici sa 100 evra, jer moja penzija je 22.000 dinara. Ja nisam ništa dužna. Oni su meni dužni taj stan u Danila Kiša što su ga oduzeli i onda ga je investitor prodao. Nisam nikad ni ušla u posed tog stana, jer je sud poništio ugovor", ističe Lidija. 
 
Ona trenutno boravi u stanu koji izvršitelj stavlja na licitaciju i, kako kaže za naš portal, nema nameru da se iseli.
 
"Ako neko opet kupi taj stan za 30.000 evra, ja opet neću izaći iz tog stana i taj kupac će imati komplikacije i probleme. Ja sam rešila da ne mogu da dozvolim da neko oduzme dom koji su moji roditelji otplaćivali 30 godina", zaključuje sagovornica 021.rs. 
 
Penzionerki Lidiji Molnar država je oduzela stan koji je nasledila, zbog navodnog duga koji je nastao prilikom kupovine drugog stana, a koji nikada nije dospeo u njeno vlasništvo zbog smrti vlasnika i prenošenja njegove imovine u državno vlasništvo usled nepostojanja zakonskog naslednika. 
 
Ona je od 1989. godine stanovala u stanu u Danila Kiša koji je kompletno renovirala, a sa vlasnikom stana je napravila ugovor o korišćenju stana. Nekoliko godina kasnije, želela je da otkupi stan, te je sklopila kupoprodajni ugovor.
 
Pošto je, u to vreme, vlasnik stana bio korisnik Centra za socijalni rad, kako Lidija kaže, Centar je nju tužio, a sud je poništio kupoprodajni ugovor. U to vreme, ta zgrada je srušena, a ona je sklopila ugovor sa investitorom za stan u novoj zgradi, ali je investitor taj stan prodao.
 
Kako navodi, ona nije bila obaveštena da protiv nje postoji postupak, sve do 2019. godine kada je dobila izvršno rešenje po kom treba da vrati državi iznos u vrednosti stana, plus troškove suda, što ukupno iznosi oko 60 hiljada evra. Zbog tog izvršenja, sada je na licitaciji stan njenih roditelja u Stevana Momčilovića koji su, navodi, kupili na kredit 1964. godine i plaćali 30 godina.
 
Licitacija stana zakazana je za sutra u 9:30h, a održava se u Radničkoj 7, u kancelariji izvršitelja Živana Milinova. 
  • EvoOvako

    09.04.2021 08:41
    Auu
    Dakle, ona je sklopila ugovor o KUPOPRODAJI sa korisnikom Centra za socijalni rad. To su često osobe ometene ubrazvoju koje se ne mogu brinuti o sebi. Ne kaže da je platila stan. Potom je prodala stan dalje.
    Mislim da je ona vrlo dobro znala da od Centra stan kupiti ne može, pa je "obratila" korisnika Centra za socijalni rad.
    Ko je tu overavao ugovore? Šta je radio sud, Centar...?
  • Mile

    08.04.2021 17:18
    Nije jasn
    Ipak, mnogo toga ovde nije jasno! Kako je ona sa prethodnim korisnikom dklopila ugovor i ko je taj ugovor overio?
    Kako je sklopila ugovor sa izvodjacem nove zgrade za novi stan, a da nije taj stan bio u njenom vlasnistvu?
    Ko je i taj ugovor overio??
    Ima ovde mnogo nebuloza, a i mnogo odgovornih i krivih, u lancu, jer ona je poslednja u nizu ! KOLA SU SE SLOMILA NA NAJSLABIJEM, A MOZDA JE MNOGO VISE KRIV CENTAR ZA SOC RAD, GRADITELJ NOVE ZGRADE, SUD KOJI JE MOZDA OVERIO PRETHODNE UGOVORE?
    Ali tako je to kod nas, jer se ide precicom, muva se zloupotrebljava, a obicni ljudi snose posledice..
    Ovde je potrebna revizija, a ne nagadjanje, jer ocigledno nesto nedostaje u lancu !
  • eva

    08.04.2021 09:29
    nista mi nije jasno
    ako je poništen ugovor..centar za socijalni rad je dobio stan nazad..investitor je prodao stan nekom drugom kada je video da ona nije vlasnik,.. zašto dug u iznosu stana?...treba valjda da plati samo troškove suđenja...a centar da vija investitora...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti