U Novom Sadu više od 160.000 vakcinisanih građana protiv korone, juče bio rekordan dan

Više od 160.000 građana vakcinisano je prvom dozom vakcine protiv korona virusa, a 70.000 njih je revakcinisano, za tri i po meseca imunizacije u Novom Sadu.
U Novom Sadu više od 160.000 vakcinisanih građana protiv korone, juče bio rekordan dan
Foto: 021.rs

Četvrtak je bio jedan od dana kada se najviše građana vakcinisalo. Neku od četiri ponuđene vakcine juče je primilo 4.175 građana. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas kaže za 021.rs da je gužvi bilo jer je, uz 2.500 građana koji su imali poziv eUprave za vakcinisanje prvom dozom vakcine "Fajzer", došao i veliki broj građana koji su mogli da se vakcinišu bez poziva vakcinama "Sinofarm" i "AstraZeneka". Osim toga, na Novosadski sajam došao je i određeni broj građana koji su se revakcinisali. 

Vukas kaže da se danas očekuju manje gužve -  na Novosadskom sajmu predviđena je revakcinacija svim vrstama vakcina onih koji su dobili poziv od eUprave. Nastavlja se i imunizacija građana vakcinama "AstraZeneka" i "Sinofarm", bez poziva.

U subotu će biti moguća vakcinacija bez poziva, a očekuje se i dolazak 2.500 građana koji po prvi put treba da prime "Fajzer" vakcinu.

"U petak dajemo revakcine 'Fajzer', 'Sputnjik V' i 'Sinofarm' po pozivu, ali se kineska, kao i 'AstraZeneka', daju i bez poziva. U toku dana očekujemo da će oko 1.200 građana doći na revakcinaciju. Prema najavi eUprave, za subotu imamo zakazanih 2.500 građana koji primaju prvu dozu 'Fajzer' vakcine. Takođe, za one koji nemaju poziv eUprave biće omogućena imunizacija kineskom vakcinom. Obavljaćemo revakcinisanje svim vakcinama onih kojima je termin za revakcinaciju u subotu ili iz nekog razloga kasne sa primanjem druge doze. Imamo sve vakcine i svi kojima je prošlo tri nedelje od prve doze, a nisu dobili poziv eUprave, mogu sami da dođu i da se revakcinišu", poručuje Vukas. 

Ekipe Doma zdravlja danas obavljaju i revakcinaciju u Ledincima i Veterniku, kao i nepokretnih osoba u njihovim stanovima i kućama.

U Domu zdravlja "Novi Sad" očekuju da se vakcinacija nastavi istim tempom i naredne nedelje. Za ponedeljak se planira i nastavak akcije vakcinisanja u prigradskim naseljima. 

  • KP

    09.04.2021 23:06
    Mija mama (penzioner) je imala zakazano za danas (prva vakcina) pa sam posla i ja sa njom (prijavila sam se za vakcinu isto kad i ona ali meni nisu poslali poziv, samo njoj). Bili smo pre podne oko 10h. Nikakve guzve niti reda nije bilo ispred ulaza. Unutra je u redu bilo 30ak ljudi ispred nas (isti je red i za zakazane i za one koji su dosli bez poziva) i sve je islo prilicno brzo i bez previse cekanja.
  • Danilo

    09.04.2021 18:13
    Vakcinacija 8.aprila
    Svi jedan red '? To je besramna odluka direktora DZ Novi Sad . Gradonačelniku M. Vučeviću isto nesluži na čast . Više od 4.ooo građana u jedan red a u Beogradu vise od dest punktova '?
  • Naselje

    09.04.2021 15:32
    Skoro pola
    Ako su ovo tačni podaci, to bi značilo da je skoro polovina Novosađana vakcinosano. S obzirom da je u birački spisak upisano 330.000 punoletnih građana. Dakle, ako je ovo istina, ja sam ponosan jer to znači da su se u mom gradu antivakserske gluposti najmanje primile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti