Radovi na rekonstrukciji bunara na Petrovaradinskoj adi

JKP "Vodovod i kanalizacija" će ove godine izvesti radove na rekonstrukciji izvorišta Petrovaradinska ada.
Radovi na rekonstrukciji bunara na Petrovaradinskoj adi
Foto: 021.rs

Sad su na redu radovi na regeneraciji i hidroizolaciji bunara BHD 1 i BHD 5, kao i na regeneraciji jedanaest bušenih bunara, a procenjena vrednost radova je 24,6 miliona dinara bez PDV-a.

Tender za radove je raspisan pre nekoliko dana, a predviđeno je čišćenje bunara i drenova od taloga i mulja kako bi se povećao protok sa izvorišta. Prema konkursnoj dokumentaciji, mogući rok za izvođenje radova na bunarima na Petrovaradinskoj adi je od 120 do 300 dana. Rok za dostavljanje ponuda je 26. april.

Petrovaradinska ada ima ukupno devet bunara (šest sa horizontalnim i tri sa vertikalnim drenovima) sa prosečnom zahvaćenom količinom podzemne vode od oko 450 litara u sekundi, što je malo više od trećine ukupne količine vode koju Novi Sad dobija. Izvorište Štrand ima kapacitet od oko 150, a Ratno ostrvo oko 650 litara u sekundi.

Podsetimo da je "Vodovod" prošle godine radio na rekonstrukciji bunara na Ratnom ostrvu i o tome više čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti