U Novom Sadu danas samo Astrazeneka bez poziva

Na punktu za vakcinisanje na Novosadskom sajmu danas se građanima bez poziva nudi samo Astrazeneka vakcina, a tako bi trebalo da bude i narednih dana.
U Novom Sadu danas samo Astrazeneka bez poziva
Foto: 021.rs

Glavni tehničar Doma zdravlja Nenad Vukas za 021.rs kaže da u nedelju nije bilo vakcinacije jer je dan iskorišćen za odmor ekipa i dezinfekciju prostora, a da danas daju Astrazeneku bez poziva, a po pozivu eUprave se daju II doze Sinofarm i Sputnjik V vakcine.

Prema njegovim rečima, mobilne ekipe rade sa davanjem kineske vakcine nepokretnim osobama i istovremeno nastavljaju i sa obilaskom prigradskih naselja.

- Idemo u Futog na davanje druge doze Sinofamove vakcine i narednih dana idemo u druga prigradska naselja. Još uvek ne znamo koje naselja, čekamo da nam jave iz Gradske uprave, jer oni se dogovaraju sa mesnim zajednicama koje prave spiskove zainteresovanih građana. Takođe, mobilne ekipe nastavljaju sa davanjima prve i druge doze kineske vakcine nepokretnima, što radimo u kontinuitetu - navodi Vukas.

On dodaje za 021.rs da očekuju nove količine Sinofarmove vakcine, tako da će verovatno sutra ili prekosutra ponovo biti nuđena građanima bez poziva, kao što je bilo prethodne nedelje.

Za Fajzerovu vakcinu, koja se prošlog četvrtka i subote davala po pozivu eUprave, nema preciznih informacija za naredne dane, ali kako bi trebalo da ponovo dođe dodatna količina u Srbiji, moguće je da će i ona biti davana na Sajmu - ali samo po pozivu.

Dodajmo da je broj vakcinisanih prvom dozom u Novom Sadu prešao 162.000, dok je drugu dozu primilo više od 70.000 građana.

  • Igor

    12.04.2021 10:13
    i tetovažu za dž dobiješ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti