Ponovo pad broja zaraženih kovidom u novosadskim bolnicama

Posle nekoliko dana rasta, ponovo je došlo do opadanja broja pacijenata zaraženih Covid19 u novosadskim bolnicama i sada ih je 374, odnosno 23 manje nego u nedelju.
Ponovo pad broja zaraženih kovidom u novosadskim bolnicama
Foto: 021.rs

Na respiratorima je 29 kovid pacijenata, četvoro manje nego dan ranije.

Mada je broj manji i dalje je visok i kreće se u višenedeljnom proseku, jer se na nekoliko klinika Kliničkog centra Vojvodine i Institutu za plučne bolesti već mesec dana broj pacijenata kreće oko 400.

Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine smešteno je 285 obolelih od kovida što je za 21 manje nego dan ranije. Na mehaničkoj ventilaciji je 21 osoba, odnosno četvoro manje.
 
Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici se leči 89 pacijenata odnosno dvoje manje nego u nedelju. Na respiratorima je i dalje osam osoba.
 
Nije poznato koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja ili preminulo, jer zdravstvene ustanove ne objavljuju te podatke još od početka epidemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti