KVIZ: Rekli ste da vam je bilo teško. Može ovako?

Početak je radne nedelje i valja nekako olakšati sebi ovaj ponedeljak. Jedan od načina jeste i rešavanje "Novosadskog kviza".
KVIZ: Rekli ste da vam je bilo teško. Može ovako?
Foto: 021.rs
Kao i u prethodnim kvizovima, ima svega, od sporta do istorije, popularne kulture, kulture novosadskog življenja. 
 
Nešto ćete znati, a nešto ćete i naučiti. Sve, naravno, ide uz parolu - ako vam se pitanja učine teškim, a ko kaže da je Novosađaninom ili Novosađankom biti lako? Uživajte.
 
 
  • Kamenjar vs.

    13.04.2021 08:50
    Dolina lopova
    Da dopunim raniji komentar:

    Kamenjar i susedna Dolina lopova su kao nebo i zemlja.

    Kamenjar je staro naselje, osnovali su ga ribolovci, skromni ljudi, čine ga uglavnom skromne ili izuzetno skromne vikendice ograničene kvadrature (mada i to je počelo da se menja).

    Dolina lopova je verovatno bespravno divlje naselje gde skorojevići rade šta god im padne na pamet, uključujući zidanje ograda poput Berlinskog zida, sa čuvarima koji vas mrko gledaju i teraju čak i ako se približite i gde je obala Dunava uzurpirana, a to nikako ne bi smelo.

    Tu je nekad bila šuma, a šume u plavnom području su jako bitne za odbranu od poplava, ali skorojevići puni novca i u sprezi sa vlastima mogu šta god požele.
  • M

    13.04.2021 02:53
    Hvala sjajnom portalu 021 sto neguje i odrzava duh i kulturu Novog Sada!!
  • Пензос

    12.04.2021 23:53
    Фале ми три
    12 од 15...Поч'о сам, канда, да заборављам...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti