Za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše skoro 84 miliona dinara

Iz budžeta grada za za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše kod Osnovne škole "Svetozar Marković - Toza" na Detelinari biće izdvojeno 83.855.557,25 dinara sa PDV-om.
Za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše skoro 84 miliona dinara
Foto: 021.rs

Ove radove će, kako 021.rs saznaje, izvesti firme "Put-invest", "AB&CO Geosystems" i "Energotehnika-Južna Bačka" koje su bile jedini ponuđači na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana i prema tenderskoj dokumentaciji predviđeno je da budu rekonstruisane saobraćajne površine u delu Ulice Veselina Masleše, od Kornelija Stankovića do pruge, neposredno kod škole "Svetozar Marković Toza", u dužini od 450 metara.

U projektu za izvođenje radova se kaže da je u ovom delu ulice postojeći kolovoz promenljive širine, od tri do pet metara, i u veoma lošem stanju. Sa jedne strane ulice su kuće i zgrade, a sa druge zelena površina koja odvaja kolovoz od pešačke staze na Bulevaru Evrope. U delu ulice postoje i pešačke staze sa obe strane, kao i parking u delu bližem pruzi i školi.

Projektom je predviđeno da se rekonstrukcijom dobije kolovoz širok 5,5 metara, sa pešačkim stazama širokim od 1,6 do dva metra, a broj parking mesta bi se povećao njihovom gradnjom gde je to moguće, tako da bude 175 redovnih parking mesta i devet za vozila osoba sa invaliditetom. Planirana je rekonstrukcija vodovodnih cevi u dužini od skoro 190 metara, kao i kanalizacije u dužini od oko 280 metara. Biće postavljeno 16 novih stubova javne rasvete.

  • Laki

    16.08.2021 18:16
    Sramota
    Rok od 7 meseci za malo više od 400 m. Nije ni čudo što ima po 5 radnika dnevno, a i oni se izmotavaju. Stanari ulice i njihove potrebe nisu bitni. Nisu krivi izvođači nego onaj ko im ke to dozvolio-gradska vlast.
  • Tanja

    14.04.2021 17:41
    Nered
    Bilo je vreme da se ovaj nered reguliše.
    Činjenica je da se pravi sve više zgrada, a država izvođače ne obavezuje da za stanare novih zgrada obezbedi parking.
    Trebalo bi koliko je stanova u zgradi obezbediti toliki broj parking mesta za stanare te zgrade, i bilo bi manje problema.
    Gospodo razmislite malo.
    Ovako svako zauzima mesto za parkiranje pred zgradom u kojoj ne živi.
  • Musa kesedzija

    14.04.2021 17:07
    Sladoled
    450 metara 80 milki pa da li ste vi normalni.Kad cete prestati da kradete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti