U Novom Sadu blagi pad novih slučajeva korone, ali povećanje u Vojvodini

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 953 novih slučajeva korona virusa. Dan ranije bilo ih je 888.
U Novom Sadu blagi pad novih slučajeva korone, ali povećanje u Vojvodini
Foto: 021.rs
Najveći broj novoobolelih registrovan je u Novom Sadu, 176. Dan ranije bilo ih je 213.
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine ističući da ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 17.444.
 
Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.725, u Pančevu više od 1.500, u Subotici ih je trenutno više od 1.200, a u Zrenjaninu više od 1.100.
 
U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Podsetimo, danas je u Novom Sadu na lečenju jednak broj kovid pacijenata kao i juče.
 
Trenutno ih je u zdravstvenim ustanovama 369. Na respiratorima su 32 pacijenta, dvoje više nego juče.
 
Međutim, nije poznato koliko je pacijenata od juče primljeno na lečenje, a koliko otpušteno, odnosno da li je neko u međuvremenu preminuo.
 
Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine leči se 280 kovid pacijenata, od kojih je 23 na mehaničkoj ventilaciji. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na lečenju je 89 pacijenata, od kojih je devetoro na respiratorima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.