FOTO: Novi mural posvećen Balaševiću u Novom Sadu, rad akademskog slikara

Novi Sad je dobio još jedan mural posvećen legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću i to ponovo na Limanu - na adresi Bulevar cara Lazara 55.
U pitanju je rad akademskog slikara Marka Milovića, radovi na muralu su u toku, a biće završen u narednim danima. 
 
Podsetimo, Novi Sad je prethodno na Limanima u istom danu početkom marta dobio dva murala posvećena slavnom muzičaru.
 
 
Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30 je autor dvadesetsedmogodišnji Deni Božić iz Doboja, koji je ovim povodom došao u Novi Sad i to nakon uklanjanja murala koji nije naišao na pozitivne reakcije.
 
Nešto dalje, na Limanu 4 naslikan je još jedan mural Balaševiću u čast - u Ive Andrića 3, na inicijativu Vladana iz obližnje zgrade, a angažovan je Milan Milosavljević Deroks.
 
Kako izgledaju ta dva murala, pogledajte na OVOM linku.
 
Izrada murala po gradovima je jedan od gestova kojima se građani širom regiona opraštaju od Balaševića, koji je preminuo 19. februara u Novom Sadu.
  • Rubin vinjak

    18.04.2021 10:46
    Mural na privatnoj svojini, upitan kvalitet rada, a sve to stavlja našeg dragog sugrađanina u društvo sumnjivih likova koji takođe imaju murale. Meni se to ne sviđa nikako. Đorđe Balašević je zaslužio mnogo više od toga da njegov lik koristi ko hoće i kako hoće.
  • /

    17.04.2021 09:40
    Neki botoksiran izgled



  • Marko

    17.04.2021 07:40
    eh, kakvi smo...
    1. Meni nije jasno kako većina komentatora ima potrebu da kritikuje rad, jer autor eto, nije uradio ovo ili ono po njihovoj zamisli? Te srce nije nacentrirano, te lik ne liči na Đoleta, te što je urađeno realistično a ne apstraktno. Itekako je dobro potrefljen Đole i njegova emocija, autor je rad izveo ukusno, a prema svom senzibilitetu i shvatanju. Preporučujem komentatorima da za početak okreče ulaz u svojoj zgradi, pa će videti da ni to nije lako, a nakon toga će još morati da trpe pitanja tipa onih koji nisu ruke izvukli iz džepova na temu što je ova boja, a što nije ona.

    2. Takođe, nije mi jasno da autor, opominje novinara koji je objavio članak, jer pobogu, on nije proverio da li je rad skroz završen, umesto da je zadovoljan time što je neko ocenio njegov rad kao nešto vredno, a sa čime treba upoznati javnost. Dobro bi došlo malo majne sujete.

    Da parafraziram Đoleta: Ne može samo da se uđe da se PLJUJE tuđe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti